Για «κατάδικους της Μόριας» κάνει λόγο η Hurriyet

Για «κατάδικους της Μόριας» κάνει λόγο η Hurriyet

Με πρωτοσέλιδο τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στη Μόρια κυκλοφορεί σήμερα -ανήμερα της Συνόδου της Βάρνας- η Hurriyet, περιγράφοντας το hot spot ως μια τεράστια υπαίθρια φυλακή.

Η τουρκική εφημερίδα έχει πρωτοσέλιδο με τον τίτλο «Οι κατάδικοι της Μόριας», αναφέροντας ότι καθώς το συγκεκριμένο στρατόπεδο έχει προ πολλού φτάσει στα όρια της χωρητικότητάς του, οι νεοεισερχόμενοι μετανάστες αναγκάζονται να διαμένουν σε τέντες. Μάλιστα, η Hurriyet επισημαίνει ότι ελλείψει ηλεκτρικού ρεύματος ο μόνος τρόπος που μπορούν να θερμανθούν είναι να βάλουν φωτιά σε ξύλα που κόβουν από τα ελαιόδεντρα.

Μπορεί να περιμένει κανείς έως και 3 – 4 μήνες μέχρι να προωθηθεί η αίτηση ασύλου. Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ η Hurriyet τονίζει ότι ο πολυπληθέστερος πληθυσμός προσφύγων βρίσκεται στη Μυτιλήνη, καθώς στο το νησί των 32.000 κατοίκων, υπάρχει ένας μετανάστης αν οκτώ κατοίκους.

Το άλλο hot-spot στο νησί, στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, είναι ευθύνη του δήμου και σε σύγκριση με την Μόρια, οι πρόσφυγες και οι νησιώτες το αποκαλούν «παράδεισο», σύμφωνα με την Hurriyet.