Για κυνήγι μαγισσών στις ΗΠΑ κάνει λόγο ο Sergey Lavrov

Για κυνήγι μαγισσών στις ΗΠΑ κάνει λόγο ο Sergey Lavrov

Πρόκειται για ένα κυνήγι μαγισσών δήλωσε σήμερα και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov αναφερόμενος στο πολιτικό σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ όσον αφορά τις επαφές μεταξύ του Ρώσου πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον Syarhey Kislyak με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου D. Trump, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

"Όλα αυτά μοιάζουν πάρα πολύ με ένα κυνήγι μαγισσών. Ή με τις ημέρες του μακαρθισμού, οι οποίες πιστεύαμε ότι έχουν παρέλθει εδώ και καιρό σε μια πολιτισμένη χώρα όπως οι ΗΠΑ", δήλωσε ο Lavrov σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έχοντας δίπλα του τον ομόλογό του από το Ελ Σαλβαδόρ.

Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post αποκάλυψε την Τετάρτη ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Jeff Sessions είχε μιλήσει με τον Kislyak δύο φορές πέρυσι όταν ήταν γερουσιαστής και μετείχε στην προεκλογική εκστρατεία του Trump. Ο Sessions αρνήθηκε ότι είχε επαφή με Ρώσους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στη Γερουσία τον Ιανουάριο για την έγκριση του διορισμού του στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης. Στην ακρόαση αυτή είχε ερωτηθεί για ενδεχόμενες επαφές μεταξύ στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας του D. Trump και Ρώσων αξιωματούχων, σύμφωνα με την Washington Post.

Ο Sessions δήλωσε εξάλλου χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι δεν είχε μιλήσει καθόλου για την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Τραμπ κατά τις δύο συναντήσεις που είχε με τον Κίσλιακ όταν ήταν Γερουσιαστής.

Για κυνήγι μαγισσών κατηγόρησε και ο πρόεδρος Τραμπ τους Δημοκρατικούς οι οποίοι ζητούν την παραίτηση του Sessions.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ