Για τη διεύρυνση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, συζήτησαν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ελλάδας-Ολλανδίας

Για τη διεύρυνση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, συζήτησαν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ελλάδας-Ολλανδίας

Τη βούληση για περαιτέρω διεύρυνση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας στους τομείς της ακαδημαικής και επιχειρησιακής εκπαίδευσης, με αιχμή τις συνεκπαιδεύσεις σε αντικείμενα ειδικών δυνάμεων, εξέφρασαν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ των δύο χωρών, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και στρατηγός Tom Middendorp, κατά τη συνάντηση τους σήμερα στην Αθήνα.

Κατά τις διμερείς επαφές συζητήθηκε το περιβάλλον ασφαλείας με έμφαση στη γεωπολιτική αστάθεια που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε μεταξύ άλλων:

-Τη σκοπιμότητα συνέχισης της συμμαχικής επιχείρησης ανάσχεσης των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο, εξαίροντας τη συμβολή των ολλανδικών πολεμικών πλοίων στην εν λόγω επιχείρηση.

-Τη συνεχή παραβατική συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αιγαίο.

-Τη συμβολή του κέντρου εκπαίδευσης ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στον τομέα της εκπαίδευσης στη θαλάσσια ασφάλεια επ'' ωφελεία τόσο κρατών-μελών της συμμαχίας όσο και τρίτων χωρών.

-Την υφιστάμενη άριστη συνεργασία με την Ολλανδία στο πεδίο βολής Κρήτης.

Απο την πλευρά του, ο Ολλανδός αρχηγός ΓΕΕΘΑ σχολίασε ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν ιδιαίτερα αξιόπιστο ευρωατλαντικό σύμμαχο. Τον Ολλανδό αρχηγό ΓΕΕΘΑ δέχθηκε σε εθιμοτυπική επίσκεψη ο υπουργός Εθνικής ''Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο Ολλανδός αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα επισκεφθεί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και το μουσείο Ακρόπολης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ