Γκάγκα: Νέοι, μη εμβολιασμένοι όλες σχεδόν οι νέες εισαγωγές στο Σωτηρία

Γκάγκα: Νέοι, μη εμβολιασμένοι όλες σχεδόν οι νέες εισαγωγές στο Σωτηρία

«Όλες οι καινούργιες μας εισαγωγές στο νοσοκομείο Σωτηρία είναι νέοι, μη εμβολιασμένοι σχεδόν στο σύνολό τους», ανέφερε σήμερα στον ΣΚΑΪ η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα. Η κ. Γκάγκα επισήμανε ωστόσο ότι «έχουμε λίγους αρρώστους που νοσηλεύουμε, δεν έχουμε πληρότητα», προσθέτοντας «ελπίζω να μείνει έτσι», ενώ ανέφερε, ακόμη,  ότι κάποιοι από τους νοσηλευόμενους έχουν κάνει την πρώτη δόση εμβολίου. 

«Είχαμε ελάχιστους σε όλη την επικράτεια που μπήκαν με δυο δόσεις, αλλά είχαν όλοι ανοσιολογικά προβλήματα πολύ σοβαρά, αλλιώς δε βλέπουμε εμβολιασμένους», υπογράμμισε ακόμη η πνευμονολόγος. Σε αυτή τη φάση, επσήμανε η κ. Γκάγκα, νοσούν πολύ περισσότερο νέοι άνθρωποι, 20αρηδες με 40αρηδες, που, όπως τόνισε, «δε βλέπαμε με αυτή την αναλογία σε προηγούμενες φάσεις».

Μάριος Ανδρέου: Η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα στα παιδιά

Από πλευράς του, ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου σχολίασε, επίσης στον ΣΚΑΪ, ότι η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα στα παιδιά. Μπορεί τα παιδιά να μην έχουν τόσο υψηλή θνητότητα όπως οι υπερήλικες, επισήμανε, ωστόσο πολλά παιδιά νοσηλευτήκαν, ενώ ένα προσβλήθηκε από τη νόσο Καβασάκι ένα με έναμιση μήνα αργότερα. Τα παιδία, εξήγησε, μπορεί να παρουσιάσουν το σύνδρομο, τα συμπτώματά του οποίου είναι υψηλός πυρετός και πολυοργανική ανεπάρκεια. 

«Όλα τα παιδιά θα νοσήσουν τον επερχόμενο χειμώνα με ανοιχτές τις τάξεις, ή θα νοσήσουν ή θα εμβολιαστούν» υποστήριξε.