Α. Γκίκας: Δεν θα φτάσουν 2,5 εβδομάδες lockdown, θα χρειαστεί παράταση

Α. Γκίκας: Δεν θα φτάσουν 2,5 εβδομάδες lockdown, θα χρειαστεί παράταση

Την άποψη ότι οι 2,5 εβδομάδες αυστηρών περιοριστικών μέτρων στην Αττική δε θα φτάσουν για να βελτιώσουν τους επιδημιολογικούς δείκτες εξέφρασε ο Αχιλλέας Γκίκας καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο κ. Γκίκας τόνισε ότι «μπορεί και μάλλον θα χρειαστεί παράταση, μπορεί να χρειαστεί να ανασκευάσουμε και να αναθεωρήσουμε και τα μέτρα που έχουμε πάρει και τα επιδημιολογικά μέτρα τις λεγόμενες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις».

Παράλληλα, ο καθηγητής Παθολογίας εξήγησε ότι στην επιτροπή γίνεται συζήτηση για τη χρήση διπλής μάσκας καθώς υπάρχουν κενά και οι πολίτες δεν τις φορούν σωστά. Διευκρίνισε ωστόσο ότι μίλησε για υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας.

Στο θέμα της σωστής χρήσης της μάσκας αναφέρθηκε και ο Γιώργος Παυλάκης, ιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι αυτή πρέπει να καλύπτει το πρόσωπο και όχι το λαιμό.

Τέλος, ο κ. Παυλάκης τόνισε και αυτός ότι χρειάζονται τέσσερις εβδομάδες lockdown για να υπάρξει αποτέλεσμα λέγοντας χαρακτηριστικά «καλύτερα να στεναχωρηθείτε στο σαλόνι σας παρά να βρεθείτε στην εντατική».