Γώγος για σχολεία: Θα επανεκτιμηθούν τα μέτρα - Φόβος για διασπορά

Γώγος για σχολεία: Θα επανεκτιμηθούν τα μέτρα - Φόβος για διασπορά

Στον φόβο της διασποράς του κορονοϊού στα σχολεία αλλά και στο σενάριο να υπάρξει ένα οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων στα μέσα της χρονιάς αναφέρθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως εκτίμησε ο καθηγητής, η περίπτωση διασποράς της νόσου στα σχολεία είναι υπαρκτή αλλά ενδέχεται και να μην παρατηρηθεί έξαρση.

Δύσκολα αλλά υποσχόμενα χαρακτήρισε τα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τα οποία άνοιξαν τα σχολεία και ανέφερε πως αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, θα επανεκτιμηθεί. «Θα το ξαναδούμε σε ένα μήνα το θέμα», τόνισε.

Κατά την εκτίμηση του κ. Γώγου πολύ δύσκολα θα δούμε οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων, αφού η εμβολιαστική κάλυψη η οποία εμποδίζει την πίεση στο ΕΣΥ και το γεγονός ότι τα παιδιά συνήθως νοσούν ελαφριά, θα διευκολυνθεί το κλείσιμο μεμωνομένων τμημάτων και όχι σχολείων.

Επίσης θεωρεί πολύ σημαντική την συμβολή των παιδιάτρων στο πεδίο των εμβολιασμών στις μικρές ηλικίες και προέτρεψε να συνεχίσει η ενημέρωση των γονέων οι οποίοι έχουν ανησυχίες και ανασφάλειες.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια