Γραφομηχανές Braille στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών από το Μαξίμου

Γραφομηχανές Braille στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών από το Μαξίμου

Έξι γραφομηχανές Braille απέστειλε το γραφείο του πρωθυπουργού στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (ΚΕΑΤ), στην Καλλιθέα, μετά από σχετικό αίτημα που έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρόκειται για μια σημαντική δωρεά που έρχεται να ανανεώσει τις ήδη υπάρχουσες γραφομηχανές Braille και να καλύψει τις νέες ανάγκες που προκύπτουν στο κέντρο, τόσο για τους μαθητές του φορέα, αλλά και τους λοιπούς εκπαιδευόμενους στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille.

Η Διοίκηση του ΚΕΑΤ, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε κάνει λόγο για μια γενναία δωρεά, που ήρθε την κατάλληλη στιγμή και έδωσε μια νέα ώθηση στη λειτουργία και τη συνέχιση των δράσεων του φορέα. Τη δωρεά παρέδωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, σε συνάντησή του με τη Διοικήτρια και Πρόεδρο του ΔΣ του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών, Σοφία Χαμονικολάου, στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας του φορέα.

Η κ. Χαμονικολάου ευχαρίστησε θερμά το γραφείο του Πρωθυπουργού και συγκεκριμένα τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού για τη δωρεά προς το ΚΕΑΤ, όπως και προσωπικά τον κ. Μαρινάκη, καθώς, όπως ανέφερε, τέτοιες ενέργειες υποστηρίζουν ουσιαστικά τα άτομα με οπτική αναπηρία ως πεδίο της εκπαίδευσης στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης Braille, που αποτελεί και τον βασικότερο πυλώνα της εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία όρασης.

Από την πλευρά του ο κ. Μαρινάκης δήλωσε: «Είμαστε δίπλα σε όλες και όλους. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω», τονίζοντας πως η δωρεά αυτή αποδεικνύει εμπράκτως η στάση της Πολιτείας εν γένει, αλλά και του Πρωθυπουργού, συγκεκριμένα, που μεριμνά για ζητήματα αφορούν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.