H Βενεζουέλα ξεπουλά ομόλογα 5 δισ. δολαρίων σε funds, με έκπτωση 80%!

H Βενεζουέλα ξεπουλά ομόλογα 5 δισ. δολαρίων σε funds, με έκπτωση 80%!

Σε μια ακόμα απέλπιδα προσπάθεια να συγκεντρώσει νέα κονδύλια από το εξωτερικό προκειμένου να στηρίξει την παραπαίουσα οικονομία της χώρας, η κυβέρνηση του Ν. Maduro προσφέρει ομόλογα αξίας 5 δισ. δολαρίων σε funds της Wall Street με έκπτωση 80%!

Όπως μεταδίδει το Reuters η πώληση των ομολόγων της Βενεζουέλας υλοποιείται μέσω της κρατικής τράπεζας Banco de Venezuela η οποία προσπαθεί να τα διαθέσει σε αρκετά funds της Wall Street, σύμφωνα με πηγές από την αμερικανική χρηματαγορά.

Μια δυνητική συμφωνία, θα αποτελέσει συνέχεια της αμφιλεγόμενης πώλησης ομολόγων της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας στην Goldman Sachs τον περασμένο μήνα και πιθανότατα θα ενισχύσει την κριτική της αντιπολίτευσης ότι Nicolas Maduro παραδίδει τη Βενεζουέλα στη Wall Street προκειμένου να διασωθεί αυτός και η κυβέρνησή του.

Τα κρατικά ομόλογα που κατείχε η κρατική Banco de Venezuela από την έκδοση τους στα τέλη του 2016 προσφέρθηκαν στις αρχές Μαΐου στη Goldman Sachs, αλλά η τράπεζα απέρριψε τη συμφωνία, ανέφεραν οικονομικές πηγές στο Reuters.

"Τώρα προσφέρονται σε funds στη Νέα Υόρκη, με έκπτωση μέχρι 80%", δήλωσε βουλευτής της αντιπολίτευσης Angel Alvarado, ο οποίος παρακολουθεί τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της Wall Street και ενημερώθηκε σχετικά από πηγές στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια