H Η. Clinton θα κέρδιζε τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με δημοσκόπηση

H Η. Clinton θα κέρδιζε τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Η Hillary Clinton θα κέρδισε με ευρύ προβάδισμα τον δημαρχιακό θώκο της Νέας Υόρκης, εάν αποφάσιζε να θέσει υποψηφιότητα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών και υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές, η οποία γνώρισε την ήττα από τον αντίπαλό της Donald Trump, θα ήταν η νικήτρια στις εκλογές για την δημαρχία της Νέας Υόρκης εξασφαλίζοντας ποσοστό 49% των ψήφων έναντι 30% του απερχόμενου δημάρχου, του επίσης Δημοκρατικού Bill de Blasio, που ελπίζει στην επανεκλογή του το Νοέμβριο, καταδεικνύει η δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Quinnipiac.

Αντιθέτως, εάν η Clinton δεν αποφάσιζε να ασχοληθεί εκ νέου με την πολιτική και δεν διεκδικούσε τον δημαρχιακό θώκο της Νέας Υόρκης, ο de Blasio θα επανεκλεγόταν απουσία άλλων υποψηφίων που θα μπορούσαν να τον απειλήσουν.

«Οι Νεουορκέζοι δεν λατρεύουν τον δήμαρχο Bill de Blasio, όμως δείχνουν να τον προτιμούν σε σύγκριση με άλλες πιθανές επιλογές—με εξαίρεση την Hillary Clinton, που είναι πιθανόν μια αδύνατη επιλογή» σχολίασε ο αναπληρωτής διευθυντής του Quinnipiac, Tim Malloy.

Αυτή η δημοσκόπηση είναι η πρώτη μετά την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών σχετικά με μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Clinton για την θέση της δημάρχου της Νέας Υόρκης.

Ακόμα κι αν οι σχολιαστές αλλά και συνεργάτες της πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πιθανό, η ίδια η Clinton, η οποία είναι πολύ επιλεκτική στις δημόσιες εμφανίσεις της μετά τις εκλογές, δεν έχει κάνει καμία δήλωση για να διαψεύσει τις σχετικές φήμες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ