H T. May διόρισε υπουργό Εξωτερικών τον Boris Johnson

H T. May διόρισε υπουργό Εξωτερικών τον Boris Johnson

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Boris Johnson διορίστηκε σήμερα υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας από τη νέα πρωθυπουργό Theresa May.

Ο B. Johnson ηγήθηκε της νικηφόρας εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει του δημοψηφίσματος του περασμένου μήνα.

Ωστόσο ο ρόλος του στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για τη μελλοντική σχέση του Λονδίνου με την ΕΕ αναμένεται ότι θα είναι περιορισμένος, καθώς η T. May αναμένεται ότι θα δημιουργήσει ένα νέο χαρτοφυλάκιο αφιερωμένο στο Brexit.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αντιδρώντας στην ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ για τον διορισμό του B. Johnson, ανέφερε ότι προσβλέπει σε μια στενή συνεργασία μαζί του.

Νωρίτερα, αρχικά το BBC μετέδωσε και κατόπιν η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι η Amber Rudd διορίζεται υπουργός Εσωτερικών—μέχρι σήμερα ήταν υφυπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής—ενώ έγινε επίσης γνωστό από το γραφείο της T. May ότι ο Michael Fallon θα παραμείνει στο υπουργείο Άμυνας. Ο M. Fallon υπηρετεί στο αξίωμα από το 2014.