Χαρδαλιάς: 56 ανοιχτές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα - Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ

Χαρδαλιάς: 56 ανοιχτές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα - Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ

Για 56 ανοιχτές πυρκαγιές αυτή την ώρα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ενώ όπως είπε κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης, το 112 έχει στείλει 13 μηνύματα για εκκένωση περιοχών και απομάκρυνση κατοίκων από σημεία τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στην αλλαγή του καιρού καθώς όπως είπε «στην Αττική θα έχουμε σταδιακή αύξηση των δυτικών ανέμων, με ριπές που θα φτάσουν τα 6 μποφόρ».

Σχετικά με τα κυριότερα πύρινα μέτωπα ενημέρωσε ότι η πυρκαγιά έχει περάσει και προς τη λίμνη Μαραθώνα ενώ επεσήμανε ότι τα μέτωπα πλέον βρίσκονται και στις δύο πλευρές της εθνικής οδού, κυρίως στις Αφίδνες, την Ιπποκράτειο Πολιτεία και στο ύψος του Αγίου Στεφάνου προς τη λίμνη του Μαραθώνα, προκαλώντας ζημιές σε επιχειρήσεις και οικίες.

Όσον αφορά το νέο μέτωπο στην Αρχαία Ολυμπία είπε ότι «32 οικισμοί έχουν εκκενωθεί μέσω του 112». 

Τόνισε ότι η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια παραμένει με μεγάλο μέτωπο και εκεί επιχειρούν 240 πυροσβέστες. «Η πυρκαγιά έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις και κινείται προς διάφορες κατευθύνσεις στο απότομο ανάγλυφο του ορεινού όγκου της Βόρειας Εύβοιας» είπε χαρακτηριστικά.