Χωρίς εκπλήξεις αναμένεται η συνάντηση Merkel - Putin στο Σότσι

Χωρίς εκπλήξεις αναμένεται η συνάντηση Merkel - Putin στο Σότσι

Για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel αναμένεται να συναντηθεί σήμερα Τρίτη με τον ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.

Η συνάντηση των δύο ηγετών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο τουριστικό θέρετρο Σότσι, έρχεται σε μια περίοδο που οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών είναι σε ένα κρίσιμο σημείο λόγω του πολέμου στη Συρία και της προσάρτησης της Κριμαίας από την πλευρά της Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους αναμένεται να συζητήσουν και για τα δύο αυτά σημαντικά θέματα χωρίς να υπάρχουν προσδοκίες αλλαγής πλεύσης για κανέναν από τους δύο ηγέτες.

Οι δύο από τους κυριότερους ηγέτες παγκοσμίως έχουν συναντηθεί πολλές φορές σε κορυφαίες διεθνείς συναντήσεις αλλά όχι κατ' ιδίαν από το 2015. 

Η κ. Merkel θέλει η Ρωσία να τερματίσει τη σύγκρουση με την Ουκρανία χρησιμοποιώντας την επιρροή της στους προρωσικούς αποσχιστές ενώ παράλληλα χρειάζεται τη συνεργασία της Μόσχας για την ειρήνευση στη Συρία σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στο Βερολίνο.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Putin χρειάζεται την υποστήριξη της κ. Merkel για την άρση των κυρώσεων της ΕΕ σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC. O Putin θέλει επίσης να ακούσει τη γνώμη της Merkel για τον αμερικανό πρόεδρο Donald Trump τον οποίο συνάντησε πρόσφατα.

Εν τω μεταξύ ο Donald Trump και ο Vladimir Putin θα έχουν σήμερα Τρίτη τηλεφωνική επικοινωνία σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο και το Κρεμλίνο.

Η αμερικανική προεδρία δεν διευκρίνισε τους λόγους της επικοινωνίας αυτής, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα ώρα Ουάσινγκτον.

«Επιβεβαιώνουμε» ότι η συνομιλία θα γίνει σήμερα, δήλωσε από την πλευρά του στο Ria Novosti ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.

Σημειώνεται ότι ο Putin την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan.

Πηγή: skai.gr

Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια