Χωρίς τέλος τα φαινόμενα συνωστισμού σε εξωτερικούς χώρους παρά τα νέα μέτρα

Χωρίς τέλος τα φαινόμενα συνωστισμού σε εξωτερικούς χώρους παρά τα νέα μέτρα

Έντονος προβληματισμός επικρατεί από τα αλλεπάλληλα περιστατικά συνωστισμού, κυρίως νεαρών ατόμων, σε εξωτερικούς χώρους, μετά τα νέα μέτρα που επιβάλλουν το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τις 12 το βράδυ. Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι ο μέσος όρος ηλικίας όσων νόσησαν από κορονοϊό τον Αύγουστο έχει πέσει στα 36 χρόνια ενώ στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας διασωληνώθηκε 27χρονη γιατρός η οποία εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική. 

Το φαινόμενο των συνωστισμών σε εξωτερικούς χώρους παρατηρείται εντονότερα σε τουριστικές περιοχές και νησιά, όπου μετά το κλείσιμο των καταστημάτων οι θαμώνες συγκεντρώνονται σε πλατείες  

Όπως μεταδίδει το zantereport.gr, μετά το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στην περιοχή του Λαγανά στη Ζάκυνθο, πλήθος κόσμου μεταφέρθηκε στην παραλία για να συνεχίσει τη διασκέδασή του. Στο βίντεο που δημοσιεύει το site αποτυπώνεται η κατάσταση που επικρατούσε χθες το βράδυ στην περιοχή.
 


Αντίστοιχη ήταν η κατάσταση και σε περιοχές της Κρήτης καθώς μόλις έκλεισαν τα μαγαζιά, οι θαμώνες συγκεντρώθηκαν στις παραλιακές οδούς των πόλεων, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλος συνωστισμός.
 


Στην Καβάλα, πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων, όπως κατέγραψε και ο φωτογραφικός φακός του proininews.gr, παρέες κάθονταν διάσπαρτες σε όλες τις πλατείες της πόλης και σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρήθηκε συνωστισμός.



Το φαινόμενο δημιουργεί έντονη ανησυχία στους ειδικούς αφού άλλωστε σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, 4 στα 10 κρούσματα αφορούν πλέον στη χώρα μας άτομα ηλικίας 18 έως 39 χρόνων, με τους ηλικιωμένους άνω των 65 χρόνων να αντιπροσωπεύουν μόλις το 16% του συνόλου των θετικών κρουσμάτων κορονοϊού.