Χρ. Σπίρτζης: Το 2017 δόθηκε έμφαση στα αντιπλημμυρικά έργα

Χρ. Σπίρτζης: Το 2017 δόθηκε έμφαση στα αντιπλημμυρικά έργα

Παρά το γεγονός η πλημμύρα στην Μάνδρα Αττικής κόστισε τη ζωή 23 ανθρώπων, ο υπουργός Υποδομών επέμεινε ότι το 2017 δόθηκε έμφαση του εθνικού προγράμματος δημοσίων επενδύσε στα αντιπλημμυρικά έργα, «και όχι στις πλατείες» όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

«Είχαμε πει κι αυτό έγινε σπέκουλα την τελευταία εβδομάδα και διαβάζω αυτολεξεί τι είχα πει πριν ένα χρόνο: "Το 2017 η έμφαση του εθνικού προγράμματος δημοσίων επενδύσεων θα δοθεί στα αντιπλημμυρικά έργα και όχι στις πλατείες, για να σταματήσουμε να ζούμε το φαινόμενο στις φτωχές γειτονιές της Αθήνας, της Καλαμάτας, της Θεσσαλονίκης να χάνονται οι κόποι μιας ζωής», υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι από το 2015 ως το 2017 εντάχθηκαν έργα 302 εκατομμυρίων για την Περιφέρεια Αττικής, 90 εκατομμυρίων για την υπόλοιπη Ελλάδα και προβλέφθηκαν 250 εκατομμύρια έργα για αντιπλημμυρικά από τους οικισμούς και τα αστικά κέντρα που διέρχονται οι αυτοκινητόδρομοι.

«Αυτοί που μας κουνούν το δάκτυλο από το 2010 μέχρι το 2014 είχαν εντάξει 3,5 εκατομμύρια ευρώ αντιπλημμυρικά έργα, 21 εκατομμύρια για την υπόλοιπη Ελλάδα και καμία πρόβλεψη για τα αντιπλημμυρικά έργα από όπου περνάνε οι αυτοκινητόδρομοι», συμπλήρωσε ο κ. Σπίρτζης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ