Χρ. Σπίρτζης: Το υπουργείο στηρίζει ενέργειες που προάγουν ωφέλιμο διαδίκτυο

Χρ. Σπίρτζης: Το υπουργείο στηρίζει ενέργειες που προάγουν ωφέλιμο διαδίκτυο

«Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα στηρίζει ενέργειες που προάγουν ωφέλιμο διαδίκτυο και θα συμμετέχει σε εκστρατείες που έχουν σκοπό τη διαδικτυακή αφύπνιση των πολιτών» τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτης κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του σε ημερίδα με αφορμή την «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου».

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε στις δράσεις του υπουργείου Μεταφορών για τη διαδικτυακή αφύπνιση των πολιτών, επισημαίνοντας πως: «όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα στη γνώση, στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο διαδίκτυο, αλλά και στην προστασία από του κινδύνους».

Ειδικότερα, ο υπουργός γνωστοποίησε πως σήμερα αλλά και τις επόμενες μέρες στο μετρό, στις στάσεις των λεωφορείων, στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο μεταδίδονται μηνύματα για την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου. «Η δράση μας αυτή αποσκοπεί στην αφύπνιση και τον προβληματισμό των γονέων, των παιδιών, όλων των πολιτών. Μια ματιά, ένα μήνυμα, μπορεί να παρακινήσει τον οποιοδήποτε να αλλάξει συμπεριφορά, να δει τις βλάβες που μπορεί να προκληθούν, τι μπορεί να βλάψει τα παιδιά μας. Όσο περισσότερα μηνύματα στείλουμε για ένα καλύτερο διαδίκτυο, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχουμε να πετύχουμε μια αλλαγή στάσης. Να νοιαστούμε όλοι, να αφυπνιστούμε, να δούμε τις συνέπειες, να δούμε την πρόληψη κυρίως και δευτερευόντως την καταστολή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια