Χρ. Σταϊκούρας: «Ψευδείς οι αναφορές για την κ. Ζευγώλη»

Χρ. Σταϊκούρας: «Ψευδείς οι αναφορές για την κ. Ζευγώλη»

«Καλώ την κυβέρνηση να σταματήσει να προσεγγίζει τα θέματα της δημόσιας σφαίρας, με την επικοινωνιακή στόχευση και με ελαφρότητα έναντι της αλήθειας. Εκπροσωπείτε το σκοτάδι», ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος παρενέβη στη συζήτηση των αρχηγών στη Βουλή, προκειμένου να απαντήσει στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, αλλά και σε διαρροή, σήμερα, από κυβερνητικές πηγές, αναφορικά με στενή του συνεργάτιδα, η οποία μετέχει στο ΔΣ της Τράπεζας Αττικής.

«Προφανώς, όλοι αυτοί, ευρισκόμενοι σε vertigo, προχωρούν σε ψευδείς αναφορές, σε πρόσωπα που σχετίζονται με εμένα. Είναι προφανές, ότι είναι παραζαλισμένοι από το περιβάλλον σήψης που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει, και έχουν κροτίδες για να αποσπάσουν την ανοχή της κοινωνίας», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας και δήλωσε: «Η κ. Ζευγώλη ήταν και είναι, τραπεζικό στέλεχος. Παραιτήθηκε από διευθύντρια του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, στις 2 Ιανουαρίου 2014 και επέστρεψε στην Τράπεζα Πειραιώς, από όπου και προέρχονταν. Ανέλαβε διοικητική θέση στην Τράπεζα Αττικής, ως αναπληρώτρια γενική διευθύντρια και επικεφαλής της μονάδας εσωτερικού ελέγχου, την 1η Ιουλίου 2014 -από την Τράπεζα Πειραιώς πήγε στην Τράπεζα Αττικής. Συνεπώς, όταν ανέλαβε διοικητική θέση στην Τράπεζα, δεν ήταν συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών. Συνεπώς, δεν ισχύει αυτό που γράφουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και του Μαξίμου, ότι παράλληλα υπηρετούσε ως μετακλητή υπάλληλος και στέλεχος στην Τράπεζα, σε θέση αυξημένης ευθύνης».

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ακόμη, ότι η κ. Ζευγώλη παραμένει στην ίδια θέση μέχρι και σήμερα. «Αν συνεπώς υπήρχε οποιοδήποτε ζήτημα σχετικά με τη λειτουργία της, γιατί έκτοτε δεν την έχετε αντικαταστήσει με μια διοίκηση που ούτως ή άλλως την έχετε αλλάξει από πέρυσι; Αφού έχει κάνει αυτά που λέτε, αν τα έχει κάνει, γιατί δεν την έχετε αντικαταστήσει από τη θέση της, αφού τη διοίκηση την αλλάξατε από πέρυσι και βάλατε μέλη στο ΔΣ πολύ κοντά στην σημερινή κυβέρνηση;», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Σημείωσε επίσης, ότι η κ. Ζευγώλη διετέλεσε ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Τράπεζας Αττικής, ως ένας εκ των εκπροσώπων του ελληνικού δημοσίου την περίοδο 30.10.2012 έως 7.2.2014, με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων, «κάτι που γίνεται και σήμερα, αφού πάλι η γενική συνέλευση των μετόχων αποφασίζει». Επισήμανε εξάλλου, ότι την πλειοψηφία των μετοχών την έχει το ΤΣΜΕΔΕ και υπενθύμισε ότι πρόεδρος του ΤΕΕ, από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, ήταν ο υπουργός ο κ. Σπίρτζης. «Εξέφρασε καμία διαφωνία; Είχε κανένα πρόβλημα που δεν ακούσαμε;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ.

Αναφορικά δε με τα τυπικά προσόντα της κ. Ζευγώλη, είπε ότι σύμφωνα με το ΠΔ 63/2005, ο διορισμός σε θέση διευθυντή πολιτικού γραφείου, μέλους της κυβέρνησης ή υφυπουργού, όπως επίσης και σε θέση ειδικού συμβούλου ή συνεργάτη, αναστέλλει την άσκηση του λειτουργήματος ή επαγγέλματός τους. «Πράγματι, η συγκεκριμένη κυρία παραιτήθηκε από την Τράπεζα στην οποία δούλευε, για να καταλάβει τη θέση του διευθυντού του πολιτικού γραφείου. Η συμμετοχή σε ΔΣ δεν αποτελεί λειτούργημα ή επάγγελμα. Συνεπώς δεν απαγορεύεται για κάποιον που κατέχει θέση διευθυντή πολιτικού γραφείου, ειδικού συμβούλου ή συνεργάτη, να συμμετέχει στο ΔΣ. Και πριν γελάσετε, θα πρέπει να ξέρετε ότι έχει κατακλυστεί το δημόσιο από τέτοια πρόσωπα που είναι κοντά σε υπουργούς. Έχει κατακλυστεί σήμερα το δημόσιο από τέτοια πρόσωπα», ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Είπε επίσης, ότι σύμφωνα με το ΠΔ 63/2005, για την κατοχή θέσης πολιτικού γραφείου απαιτούνται πτυχίο σχολής ΑΕΙ της χώρας ή ισότιμης ξένης ανώτατης σχολής, ή απολυτήριο Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου. Συνεπώς, είπε, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα τυπικών προσόντων για τον διορισμό της συγκεκριμένης θέσης μετακλητού υπαλλήλου. Ως προς το ΦΕΚ διορισμού της, η κατάταξη και η μισθοδοσία έγινε με βάση τον υπαλληλικό κώδικα και τις κείμενες διατάξεις νόμων του 2011 και του 2012. Ως προς τα λοιπά, απαντήσεις μπορεί να δοθούν στις υπηρεσίες των φορέων στις οποίες υπηρέτησε και υπηρετεί.

«Η απάντηση που δώσατε είναι επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της εφημερίδας (σ.σ. Εφημερίδα Συντακτών) και είναι προσπάθεια να εξυμνήσετε την κυρία που πήρε τη θέση στο ΔΣ», σχολίασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε: «Και εγώ απαντώ με ένα ερώτημα απλό. Μην το απαντήσετε. Θα το καταλάβουν όλοι. Οι έχοντες τα αντίστοιχα προσόντα υπάλληλοι Τραπεζών, θα παίρνανε θέσεις διοικητικού συμβουλίου αν δεν ήταν διευθυντές σας; Ας πάνε αύριο να καταθέσουν αίτηση. Τώρα, το ότι δεν αντικαταστάθηκαν αρκετά στελέχη, θα σας πω ότι αυτή η κυβέρνηση τουλάχιστον, δεν έχει δείξει πρόθεση να διωχθούν οποιοιδήποτε διετέλεσαν σε αλλουνού γραφείο, ίσως θα πρέπει να ξαναδούμε κάποιους που έχετε βάλει σε θέσεις κλειδιά, τι δουλειά κάνουν. Σε αυτό έχετε δίκιο».

«Ας ανατρέξετε στο τελευταίο ΔΣ της Τράπεζας Αττικής, επί κυβέρνησης σας, να δείτε τα μέλη. Εκεί θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία», ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ