Χρεοκόπησε η εταιρεία υποδημάτων Nine West

Χρεοκόπησε η εταιρεία υποδημάτων Nine West

Αίτηση υπαγωγής στο «Chapter 11» του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε η εταιρεία Nine West, καθώς η μείωση των πωλήσεων και η συσσώρευση δανείων την οδηγούν στη χρεοκοπία.

Όπως αναφέρει το CNN Money η εταιρεία υποδημάτων και ενδυμάτων Nine West, η οποία ελέγχεται από το 2014 από τη Sycamore Partners, ζήτησε προστασία από τους πιστωτές της σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, με τα χρέη της να υπερβαίνουν πλέον το 1 δισ. δολάρια. Αν εγκριθεί η αίτηση υπαγωγής της στο «Chapter 11» η εταιρεία θα μπορέσει να συνεχίσει τη δραστηριότητά της, επεξεργαζόμενη παράλληλα ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την αποπληρωμή των πιστωτών της.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ανέφερε πως πρόκειται να πουλήσει τη Nine West και την γραμμή Bandolino της στην Authentic Brands Group η οποία διαθέτει μεταξύ άλλων την Juicy Couture και την Aeropostale.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Ralph Schipani, δήλωσε ότι η αναδιάρθρωση που θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον θα βοηθήσει την εταιρεία να μειώσει το χρέος και να αυξήσει την ανάπτυξη επιτρέποντάς της να επικεντρωθεί στις πιο επικερδείς μάρκες της.

Η Nine West δήλωσε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πτώχευσης.