«Η Έλλη ταξιδεύει» και το παραμύθι συνεχίζεται!

«Η Έλλη ταξιδεύει» και το παραμύθι συνεχίζεται!

Η μικρή Έλλη Βασιλείου, που την γνωρίσαμε πριν από σχεδόν τρία χρόνια μέσα από το βιβλίο της «Έλλη», επέστρεψε με διάθεση να μας ταξιδέψει στις χώρες που αγαπάει, με το νέο της βιβλίο «Η Έλλη ταξιδεύει».

Σήμερα η Έλλη είναι 15 χρονών και με μια ματιά γεμάτη φαντασία και χιούμορ μας παίρνει από το χέρι και μας πηγαίνει σε τόπους μακρινούς και ονειρικούς.

Όλα αρχίζουν ένα πρωινό που προσγειώνεται στον κήπο του σπιτιού της ένα τεράστιο, άσπρο διαστημόπλοιο. Η Έλλη (η ηρωίδα έχει το ίδιο όνομα με την ίδια) θα κάνει το βήμα να ανέβει σ' αυτό και θα ζήσει μια μοναδική περιπέτεια, που διηγείται στα παιδιά με ομοιοκαταληξία και με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο.

Η Έλλη Βασιλείου, τελειώνοντας την έκτη δημοτικού, έγραψε το πρώτο της βιβλίο, χωρίς να το πολυκαταλάβει, καθώς, όπως δηλώνει η ίδια, το βλέπει σαν παιχνίδι ομοιοκαταληξίας που το διασκεδάζει πολύ, της βγαίνει αβίαστα και δεν είχε στο μυαλό της την περίπτωση της έκδοσης της ιστορίας της.

Όπως η ίδια αναφέρει, «τα δυο πράγματα που έχω στο μυαλό μου σαν βασικές αρχές είναι τα έξης:

1. Προσπαθώ να αξιοποιώ όσο πιο δημιουργικά τον χρόνο που έχω για να πετύχω τα όνειρα και τους στόχους μου κάνοντας ενδιαφέροντα πράγματα άλλα και δράσεις που με φέρνουν κοντά στους συνανθρώπους μου. Ετσι νιώθω χρήσιμη αλλά και δημιουργική.

2.Μέσα από τις ενέργειες μας πρέπει να δείχνουμε αγάπη για τους γύρω μας. Είναι απαραίτητο να δείχνουμε ενδιαφέρον για τους άλλους και να είμαστε καλοί με τον κόσμο γύρω μας, καθώς κάνοντας τους άλλους χαρούμενους είναι σίγουρο ότι θα χαμογελάσουμε και εμείς!»

Με την παρότρυνση των γονιών της και τις χρωματιστές και πλούσιες εικόνες της Θεανώς Πετρίδου, αποτυπώθηκαν στο χαρτί οι ιστορίες της και περιμένουν να διαβαστούν από τα μικρά παιδιά, ηλικίας 3 με 6 χρονών.

Τα έσοδα των δημιουργών θα δοθούν στο «Μαζί για το Παιδί». Όπως αναφέρει η ίδια η μαθήτρια-συγγραφέας: «Το να μοιραζόμαστε, να δίνουμε όταν μπορούμε είναι κάτι που πρέπει να το κάνουμε συνεχώς σε κάθε ευκαιρία. Με κάνει να νιώθω χρήσιμη».