Η Επαναστατική Αυτοάμυνα πίσω από το χτύπημα στο ΠΑΣΟΚ - Ταυτοποιήθηκε το όπλο

Η Επαναστατική Αυτοάμυνα πίσω από το χτύπημα στο ΠΑΣΟΚ - Ταυτοποιήθηκε το όπλο

Από τη βαλλιστική έρευνα προέκυψε ότι το όπλο της χθεσινής επίθεσης είναι το ίδιο Καλάσνικοφ που είχε χρησιμοποιηθεί σε δύο παλαιότερες επιθέσεις εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τα πυρά κατά της πρεσβείας του Μεξικού στην Αθήνα.

Οι άνδρες τον ΜΑΤ μίλησαν για έναν ένοπλο με σκούρα ρούχα, ωστόσο δεν αποκλείεται να πλαισιωνόταν από ομάδα υποστήριξης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρονται τα εξής:

«Ανακοινώνεται ότι, όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές - συγκριτικές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη χθεσινοβραδινή ένοπλη επίθεση σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι το ίδιο όπλο (τύπου πολεμικού τυφεκίου διαμετρήματος 7,62 mm Kalashnikov) το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις παρακάτω ένοπλες επιθέσεις:

- την 25-05-2014 κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,

- την 31-07-2016 κατά των γραφείων της Πρεσβείας του Μεξικού και

- την 10-01-2017 σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ»

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.)

Οι έρευνες συνεχίζονται».

Υπενθυμίζεται ότι χτες το βράδυ, λίγο πριν από τις 20.00, άγνωστος πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, με μεγάλο όπλο, πιθανόν Καλάσνικοφ, από τη γωνία Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά, όπου βρέθηκαν και τρεις κάλυκες.

Μάλιστα σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα, καθώς ο αστυνομικός φρουρός της διμοιρίας, είδε τον ένοπλο να σημαδεύει προς το μέρος του και φώναξε στους συναδέλφους του να καλυφθούν, ενώ ταυτόχρονα έπεσε στο έδαφος.

Διαβάστε ακόμα:

- Σε αναμονή της βαλλιστικής η ΕΛΑΣ για την επίθεση στο ΠΑΣΟΚ - Ποιες οργανώσεις «βλέπει»