Η Γερμανία αναμένει έντονη συζήτηση στη σύνοδο του ΔΝΤ για το εμπόριο

Η Γερμανία αναμένει έντονη συζήτηση στη σύνοδο του ΔΝΤ για το εμπόριο

Η Γερμανία αναμένει έντονη συζήτηση στη σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα για το πώς να αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενοι κίνδυνοι του λαϊκισμού και της αντίθεσης στο ελεύθερο εμπόριο σε χώρες σε όλο τον κόσμο, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης.

«Για εμάς και επίσης για πολλούς άλλους, μια ελεύθερη παγκοσμια οικονομία, η ελεύθερη διακίνηση αγαθών και ο μη προστατευτισμός είναι βασικοί πυλώνες μιας τάξης που ανέκαθεν υποστηρίζαμε», δήλωσε ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Υπό αυτή την έννοια, θα συζητήσουμε πολύ έντονα με το ΔΝΤ πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους εν μέρει νέους κινδύνους σε μεμονωμένες χώρες και περιοχές του κόσμου προκειμένου να μην δούμε αυτούς τους κινδύνους να υλοποιούνται και να υπάρξει τελικά μια σταδιακή επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πιθανόν να τονίσει στη σύνοδο του ΔΝΤ ότι το ποσοστό επενδύσεων της Γερμανίας είναι πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και ότι το Βερολίνο σχεδιάζει να ενισχύσει περαιτέρω την εγχώρια ζήτηση με πρόσθετες περικοπές φόρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ