Η Γερμανία σκληραίνει την στάση της έναντι της Τουρκίας για τη βίζα

Η Γερμανία σκληραίνει την στάση της έναντι της Τουρκίας για τη βίζα

Η Γερμανία δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις απειλές του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν περί κατάργησης της συμφωνίας για την μείωση των εισροών προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζίερ.

Ο κ. ντε Μεζιέρ σε συνέντευξή του στον δημοσιογραφικό όμιλο Funke Media Group καθιστά σαφές ότι εάν η Τουρκία δεν πληροί τα κριτήρια της συμφωνίας με την Ευρώπη για το προσφυγικό, τότε η βίζα δεν πρόκειται να καταργηθεί, αναφέρει το Europe Online Magazine.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Τούρκος πρόεδρος είχε κατακρίνει την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.)και τις απαιτήσεις της κατηγορώντας την πως δεν κρατά τις υποσχέσεις της.  Ο κ. Ερντογάν δήλωσε  σε ομιλία του στο κοινοβούλιο πως αρνείται να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που αφορούν τους τουρκικούς αντιτρομοκρατικούς νόμους

Η ανησυχία της Ε.Ε. για την κατάσταση στην Τουρκία η οποία έχει υιοθετήσει μια ιδιαίτερα σκληρή στάση έναντι των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της αντιπολίτευσης.  

«Αν οι προϋποθέσεις για την κατάργηση της βίζας δεν πληρούνται, δεν θα υπάρξει κατάργηση της  βίζας», τόνισε ο  Γερμανός υπουργός Εσωτερικών προσθέτοντας πως «στην πολιτική, δεν θα πρέπει να επηρεάζεται κάποιος από δημόσιες απειλές».

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάικο Μάας, ο οποίος τόνισε στην εφημερίδα Neue Osnabrucker πως «δεν πρόκειται να ενδώσουμε σε εκβιασμούς όσο και αν φωνάζει ο κ. Ερντογάν».