Η Goldman Sachs επιβεβαίωσε ότι αγόρασε ομόλογα της Βενεζουέλας

Η Goldman Sachs επιβεβαίωσε ότι αγόρασε ομόλογα της Βενεζουέλας

Η Goldman Sachs επιβεβαίωσε ότι αγόρασε ομόλογα της Βενεζουέλας, μετά τις αντιδράσεις που εξέφρασε η αντιπολίτευση της χώρας για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης του προέδρου Nicolas Maduro, ο οποίος βρίσκεται υπό καθεστώς πίεσης.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος του Κογκρέσου της χώρας - το οποίο ελέγχει η αντιπολίτευση- κατηγόρησε την αμερικανική τράπεζα ότι χρηματοδότησε τη «δικτατορία», μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal που ανέφερε ότι η Goldman είχε αγοράσει ομόλογα αξίας 2,8 δισ. δολαρίων, τα οποία είχαν εκδοθεί από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA.

«Αγοράσαμε αυτά τα ομόλογα που εκδόθηκαν το 2014 στη δευτερογενή αγορά από έναν μεσίτη και δεν ήρθαμε σε επαφή με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας», ανέφερε δήλωση της Goldman αργά το βράδυ της Δευτέρας.

«Αναγνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι πολύπλοκη και ότι η Βενεζουέλα βρίσκεται σε κρίση. Συμφωνούμε ότι η ζωή στη χώρα πρέπει να βελτιωθεί και κάναμε την επένδυση εν μέρει επειδή πιστεύουμε ότι αυτό θα συμβεί», ανέφερε επίσης η ανακοίνωση. Ωστόσο δεν περιλάμβανε την τιμή των ομολογιών ή το ύψος της αγοραπωλησίας.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters, με το αναποτελεσματικό κρατικό οικονομικό μοντέλο της Βενεζουέλας, το οποίο βρίσκεται υπό έντονη πίεση λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, η αντιδημοφιλής κυβέρνηση της Maduro έχει γίνει όλο και πιο εξαρτημένη από τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές ή τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, για να αποκομίσει το πολυπόθητο συνάλλαγμα.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια