Η H. Clinton επικρίνει την πρόταση D. Trump για απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ σε μουσουλμάνους

Η H. Clinton επικρίνει την πρόταση D. Trump για απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ σε μουσουλμάνους

Το σχέδιο του Donald Trump να απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ σε όλους τους μουσουλμάνους και σε όσους υπηκόους χωρών διατηρούν δεσμούς με τρομοκράτες δεν θα σταματούσε την αιματηρή επίθεση στο νυχτερινό κέντρο στο Ορλάντο, δήλωσε η Hillary Clinton σε προεκλογική της ομιλία στο Πίτσμπουργκ στο Οχάιο.

"Ο τρομοκράτης που εξαπέλυσε αυτή την επίθεση δεν γεννήθηκε στο Αφγανιστάν όπως ο Donald Trump δήλωσε χθες, γεννήθηκε στο Κουίνς στην Νέα Υόρκη… οπότε η απαγόρευση εισόδου σε μουσουλμάνους και οι μεταρρυθμίσεις στην μεταναστευτική πολιτική δεν θα τον εμπόδιζαν", τόνισε η H. Clinton. "Δεν θα έσωζαν ούτε μια ζωή στο Ορλάντο", πρόσθεσε.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου επισήμανε πως η πρόταση του D. Trump ενίσχυσε τη θέση της ότι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος εξαιτίας του θερμόαιμου χαρακτήρα του είναι ακατάλληλος να διατελέσει πρόεδρος, τονίζοντας πως η δουλειά του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων "απαιτεί ψύχραιμη, συγκροτημένη και αξιοπρεπή αντίδραση" στην αντιμετώπιση περιστατικών όπως η σφαγή στο Ορλάντο.

Η πρόταση του D. Trump για απαγόρευση εισόδου σε μουσουλμάνους "στρέφει τους Αμερικάνους ενάντια στους Αμερικάνους", τόνισε, σημειώνοντας "αυτό είναι που θέλουν οι τρομοκράτες".

"Δεν έχουμε ανάγκη τις θεωρίες συνωμοσίας του D. Trump και την παθολογική του τάση να συγχαίρει τον εαυτό του", δήλωσε η H. Clinton.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια