Η H. Clinton κατήγγειλε τον D. Trump για παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας

Η H. Clinton κατήγγειλε τον D. Trump για παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας

Η Hillary Clinton, προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών, κατήγγειλε χθες τον Donald Trump, προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων ότι ο ίδιος παραβίασε την αμερικανική νομοθεσία. Η καταγγελία αυτή έγινε μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών ότι μία από τις εταιρίες του Trump προσπάθησε να έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κούβα.

Δημοσίευμα του περιοδικού “Newsweek” ανέφερε ότι μία εταιρία που ασχολείται με ξενοδοχεία και καζίνο και η οποία ελέγχεται από τον Trump είχε μυστικές επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κούβα. Οι δραστηριότητες αυτές ήταν παράνομες, καθώς την περίοδο της προεδρίας του Fidel Castro ίσχυε το εμπάργκο που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ.

“Σήμερα μάθαμε για τις προσπάθειες του να αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κούβα, οι οποίες εμφανίζονται να παραβιάζουν την αμερικανική νομοθεσία, περιφρονώντας επίσης την ασκούμενη αμερικανική εξωτερική πολιτική. Επίσης, ο Trump προσπαθεί διαρκώς να παραπλανήσει, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις προσπάθειές του να αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κούβα,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Clinton στους δημοσιογράφους κι εντός του αεροσκάφους που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις της προεκλογικής εκστρατείας της.

Το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Trump δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό των παραπάνω δηλώσεων της Clinton.

Από την πλευρά του, το περιοδικό “Newsweek” παραθέτει συνεντεύξεις πρώην υψηλόβαθμων στελεχών των επιχειρήσεων Trump, εσωτερικά αρχεία των εταιριών του, αλλά και δικαστικά έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι οι επιχειρήσεις Trump δαπάνησαν ποσό τουλάχιστον 68.000 δολαρίων το 1998, για ένα ταξίδι στην Κούβα. Την περίοδο εκείνη ήταν παράνομη κάθε εταιρική δαπάνη αμερικανικής εταιρίας στην Κούβα, χωρίς την επίσημη άδεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η εταιρία του Trump φαίνεται ότι δε δαπάνησε απευθείας τα χρήματα αυτά, αλλά τα διοχέτευσε μέσω μιας αμερικανικής εταιρίας επιχειρηματικών συμβούλων, σύμφωνα με το “Newsweek”.

Σύμφωνα με πρώην διοικητικό στέλεχος των επιχειρήσεων Trump, ο στόχος του ταξιδιού αυτού στην Κούβα, ήταν να προετοιμάσει το έδαφος για επιχειρηματικές δραστηριότητες, στην περίπτωση χαλάρωσης ή περιορισμού των μέτρων εμπορικού αποκλεισμού που εφαρμόζονταν υπό το αμερικανικό εμπάργκο. Το ίδιο πρώην στέλεχος δηλώνει ότι ο ίδιος ο Trump είχε συμμετοχή στις συζητήσεις για το ταξίδι αυτό, ενώ ήταν ενήμερος και για την πραγματοποίησή του, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό.

“Οι προσπάθειες που έκανε ο Trump για να εισέλθει στην αγορά της Κούβας, τοποθετώντας τα επιχειρηματικά συμφέροντά του, πάνω από τη νομοθεσία των ΗΠΑ, αποδεικνύουν ότι αξιολογεί τα προσωπικά και επιχειρηματικά συμφέροντά του πάνω από τη νομοθεσία, τις αξίες, αλλά και τις πολιτικές που ασκούνται από τις ΗΠΑ,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Hillary Clinton.

Ο Jeb Bush υποβαθμίζει τις πληροφορίες που τον φέρουν να ψηφίζει τον φιλελεύθερο Gary Johnson 

Ο Jeb Bush προσπάθησε να υποβαθμίσει τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με τις οποίες θα ψηφίσει τον ανεξάρτητο υποψήφιο Gary Johnson, τονίζοντας ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη, μεταδίδει το CNN.

Ωστόσο, ο πρώην υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, επιβεβαιώνει ότι σκέφτεται να ψηφίσει τον φιλελεύθερο υποψήφιο. “Είναι μια μυστική ψηφοφορία. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη, αλλά θα το κάνω,” τόνισε η ίδια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “The New York Daily News,” ο Bush άφησε να εννοηθεί ότι θα ψηφίσει τον Johnson σε εκδήλωση που είχε οργανώσει το ινστιτούτο “The Manhattan Institute” την Τετάρτη. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος αστειεύτηκε, με τον “πρόεδρο Johnson” συνομιλώντας με έναν άντρα, ο οποίος έλεγε ότι δεν ήθελε να ψηφίσει κανέναν από τους προεδρικούς υποψηφίους, των δύο μεγάλων κομμάτων.

“Δεν το νομίζω,” δήλωσε ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, όταν ρωτήθηκε αν έγινε η κουβέντα για τον Johnson, όπως περιγράφεται στο παραπάνω αναφερόμενο δημοσίευμα.

Από την άλλη μεριά, ο Bush έχει πολλές φορές δηλώσει και το επανέλαβε και στην τελευταία (χθεσινή) δήλωσή του, ότι δε θα ψηφίσει ούτε τον Trump, αλλά ούτε και τη Clinton, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ικανοποιημένος από τη γενικότερη στάση που τηρεί έναντι της διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια