Η Η. Clinton και τυπικά η πρώτη γυναίκα υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ

Η Η. Clinton και τυπικά η πρώτη γυναίκα υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ

Η Hillary Clinton γίνεται η πρώτη γυναίκα υποψήφια για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών και αναμένεται να τεθεί απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο Donald Trump στις εκλογές του Νοεμβρίου προκειμένου να γίνει και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας. Η Hillary Clinton έχει συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό εκλεκτόρων ώστε να κερδίσει το χρίσμα στο συνέδριο του κόμματος τον Ιούλιο, με τον Barack Obama να επικοινωνεί μαζί της για να τη συγχαρεί.

Με μήνυμά της στο Τwitter, η Clinton αναφέρει πως αποτελεί "ορόσημο" η εκλογή μιας γυναίκας για την προεδρική υποψηφιότητα. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στους υποστηρικτές της ευχαριστώντας τους. Όπως επισήμανε, "μαζί εξασφαλίσαμε το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος".

Η Clinton έδωσε συγχαρητήρια στον Bernie Sanders για τη διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας. "Θα χρειαστεί να δουλέψουμε μαζί για μια δικαιότερη, ισχυρότερη, καλύτερη Αμερική" επισήμανε στο μήνυμά της προς τον Bernie Sanders. 

"Μην αφήνετε κανέναν να σας πει ότι δεν μπορούν να συμβούν σπουδαία πράγματα στην Αμερική. Τα εμπόδια μπορούν να πέσουν. Η Δικαιοσύνη και η ισότητα μπορεί να κερδίσει". πρόσθεσε. 

"Λέω διαρκώς ότι η Hilary είναι ο απόλυτος φορέας αλλαγής, και απόψε το απέδειξε. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος. Κάναμε ιστορία" σχολίασε από την πλευρά του ο σύζυγός της και πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Bill Clinton.

Η Clinton αναμένεται να τεθεί απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο Donald Trump στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Σημειώνεται πάντως ότι η καταμέτρηση των χθεσινών προκριματικών εκλογών του Δημοκρατικού Κόμματος συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τα ως τώρα αποτελέσματα, η Clinton επικρατεί στο Νέο Μεξικό και το Νιου Τζέρσει, ενώ ο Sanders εκτιμάται ότι θα νικήσει στη Βόρεια Ντακότα. Ο πρόεδρος Obama θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη με τον Sanders στο Λευκό Οίκο, μετά από αίτημα του συνυποψηφίου της Clinton.

Δράσεις B. Obama για διασφάλιση της ενότητας

“Η ιστορική προεκλογική εκστρατεία της αποτέλεσε έμπνευση για εκατομμύρια Αμερικανούς και είναι προέκταση του αγώνα που κάνει μια ζωή, για τις οικογένειες και τα παιδιά της μεσαίας τάξης,” ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Josh Earnest.

“Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον Γερουσιαστή Sanders για τη δραστηριοποίηση εκατομμυρίων Αμερικανών μέσω της δέσμευσής του, σε θέματα όπως η καταπολέμηση των ανισοτήτων στα εισοδήματα, αλλά και η επιρροή ειδικού ενδιαφέροντος που άσκησε ο Sanders στην αμερικανική πολιτική ζωή,” συμπλήρωσε.

Πολιτικοί αναλυτές αποδίδουν τις κινήσεις του πρόεδρου Ομπάμα στη δραστηριοποίησή του προκειμένου να διαφυλαχθεί η ενότητα του Δημοκρατικού Κόμματος.

B. Sanders: Προσβλέπω σε συνεργασία με τον πρόεδρο Obama

O Bernie Sanders δήλωσε σε συγκέντρωση των υποστηρικτών του, ότι προσβλέπει στη συνεργασία του με τον πρόεδρο Barack Obama, προκειμένου να διασφαλιστεί η θετική πορεία των ΗΠΑ.

Παράλληλα, τόνισε ότι η μάχη είναι σκληρή, αλλά ο ίδιος θα εξακολουθήσει να μάχεται για κάθε ψήφο, αλλά και για κάθε εκλέκτορα, ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του ότι διαφορά που τον χωρίζει από τις ψήφους της Hilary Clinton στην Καλιφόρνια θα μειωθεί.

Ο Sanders γνωστοποίησε ότι του τηλεφώνησε η Clinton, ενώ ο ίδιος τη συνεχάρη για τις νίκες της.

Με πληροφορίες από skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: -Οι ημερομηνίες - σταθμός ως την κατάκτηση του Λευκού Οίκου

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια