Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έκοψε την παροχή χαρτιού στην αρχαιότερη εφημερίδα της χώρας

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έκοψε την παροχή χαρτιού στην αρχαιότερη εφημερίδα της χώρας

Αναστέλλει την κυκλοφορία της η παλαιότερη ημερήσια εφημερίδα της Βενεζουέλας, όχι λόγω της οικονομικής κρίσης, που μαστίζει τις περισσότερες βιομηχανίες της χώρας, αλλά επειδή… ξεμένει από χαρτί λόγω των αποφάσεων της κυβέρνησης της χώρας.

Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η El Impulso, η κυκλοφορία της οποίας χρονολογείται από το 1904, τυπώθηκε για τελευταία φορά το Σάββατο, καθώς η μοναδική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την πώληση χαρτιού δεν της διαθέτει δημοσιογραφικό χαρτί για την τύπωσή της.

Την τελευταία τριετία, συνολικά 7 μεγάλες εφημερίδες έχουν παύσει να κυκλοφορούν. Ο εκδότης της El Impulso, Carlos Eduardo Carmona, σε δήλωσή του ανέφερε πως, η έκδοση εξαρτάται από το χαρτί και κατηγορεί τον Maduro για λογοκρισία, αναφορικά με τις πολιτικές που ασκεί. Αυτό που χρεώνεται στον Maduro και την κυβέρνησή του είναι ότι κατέχει το μονοπώλιο στη διακίνηση του δημοσιογραφικού χαρτιού, το οποίο παρέχει μόνο στις φιλικά προσκείμενες εφημερίδες της κυβέρνησης.

«Το άγχος υπήρχε συνεχώς, αλλά δεν σκέφτηκα ποτέ ότι αυτή η μέρα θα έρθει. Συνέχισα να έχω την πεποίθηση ότι το χαρτί θα φτάσει – και ότι θα ερχόταν την τελευταία στιγμή, αλλά θα ερχόταν- και τώρα αντιμετωπίζουμε ένα επικείμενο τέλος, το οποίο είναι αποκαρδιωτικό», σημείωσε ο Marxy Rodriguez, ο οποίος εργάζεται πάνω από 16 χρόνια στην εφημερίδα.

Η εφημερίδα ανακοίνωσε την απόφαση στην ηλεκτρονική έκδοσή της με άρθρο υπό τον τίτλο «Ένα ακόμη θύμα της δικτατορίας».

Το τελευταίο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας με τον τίτλο «Η συνείδηση δεν σωπαίνει»

Η El Impulso, δημιούργησε παράλληλα ένα βίντεο, στο οποίο υπερασπίζεται η έκδοση και στο οποίο μιλούν καλλιτέχνες, πολιτικοί και δικηγόροι.