Η πρώην γενική εισαγγελέας της Βενεζουέλας συνεχίζει τον αγώνα της κατά του Maduro

Η πρώην γενική εισαγγελέας της Βενεζουέλας συνεχίζει τον αγώνα της κατά του Maduro

Η πρώην γενική εισαγγελέας της Βενεζουέλας Luisa Ortega, η οποία διέφυγε από τη χώρα της και δηλώνει ότι είναι θύμα "πολιτικών διώξεων", έφτασε σήμερα στο Μεξικό, συνεχίζοντας τη "σταυροφορία" που έχει ξεκινήσει στη Λατινική Αμερική εναντίον του προέδρου Nicolas Maduro.

"Στο Μεξικό, με τον γενικό εισαγγελέα, συντονίζουμε τον αγώνα κατά της διαφθοράς" έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter, αναρτώντας και μια φωτογραφία της με τον Μεξικανό δικαστικό.

Η Οrtega, σύμμαχος κάποτε του προέδρου Hugo Chavez, καθαιρέθηκε από το αξίωμά της στις 5 Αυγούστου από τη νεοσύσταση Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας. Ο σύζυγός της, ο βουλευτής Herman Ferer, κατηγορείται για διαφθορά και κινδυνεύει να συλληφθεί αφού η Συντακτική Συνέλευση ήρε τη βουλευτική ασυλία του.

Το ζεύγος έφυγε από τη Βενεζουέλα και αρχικά πήγε στην Κολομβία. Κατόπιν επισκέφθηκαν τη Βραζιλία και την Κόστα Ρίκα για να παρουσιάσουν τις "αποδείξεις" που έχουν σε βάρος του Maduro και να αναζητήσουν υποστηρικτές.

Στο Καράκας, ο διάδοχός της την κατηγόρησε την Πέμπτη ότι συγκάλυψε μια κατάχρηση ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή αρνήθηκε να ξεκινήσει έρευνα για μια υπόθεση που αφορούσε μια σύμβαση εκμετάλλευσης πετρελαϊκών κοιτασμάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια