Η Ρωσία θα εμβαθύνει τις σχέσεις της με το Ιράν παρά τις αμερικανικές κυρώσεις

Η Ρωσία θα εμβαθύνει τις σχέσεις της με το Ιράν παρά τις αμερικανικές κυρώσεις

Την «ανησυχία» της για την αυξανόμενη στρατιωτική ένταση ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν εξέφρασε η Ρωσία, ενώ απήθυνε έκκληση στα δύο μέρη για αποκλιμάκωση και «αυτοσυγκράτηση» μετά τα ισραηλινά πλήγματα εναντίον ιρανικών υποδομών στη Συρία.

«Είναι πολύ ανησυχητικό. Πρέπει να γίνει δουλειά για την αποκλιμάκωση των εντάσεων (...) Ήρθαμε σε επαφή με όλα τα μέρη και τα καλούμε όλα να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η Μόσχα είναι σταθερά προσηλωμένη στη συνέχιση της εμβάθυνσης των σχέσεών της με το Ιράν, παρά την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και να επιβάλουν νέες κυρώσεις στην Τεχεράνη, δήλωσε από την πλευρά του ο Σεργκέι Ριαμπκόφ, επίσης υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας. 

Οι συριακές δυνάμεις κατέρριψαν περισσότερους από τους μισούς από τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από το Ισραήλ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως η Συρία κατέρριψε περισσότερους από τους μισούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν εναντίον της στη διάρκεια της νύκτας από το Ισραήλ, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Οι ιρανικές δυνάμεις στη Συρία εξαπέλυσαν νωρίς σήμερα το πρωί επίθεση με ρουκέτες εναντίον βάσεων του ισραηλινού στρατού στα Υψώματα του Γκολάν, ανακοίνωσε το Ισραήλ, το οποίο απάντησε με πλήγματα που ήταν από τις σφοδρότερα που έχει πραγματοποιήσει εναντίον της Συρίας από το 2011 που άρχισε η σύγκρουση στη χώρα αυτή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς