Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Alexei Navalny

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Alexei Navalny

Η αστυνομία συνέλαβε σήμερα τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Alexei Navalny στην είσοδο της κατοικίας του, αμέσως πριν από την έναρξη ενός συλλαλητηρίου χωρίς άδεια που επρόκειτο να διεξαχθεί στο κέντρο της Μόσχας, ωστόσο η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ανέφερε η σύζυγός του στο Twitter.

Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο γραφείου του Navalny διακόπηκε, δήλωσε η εκπρόσωπός του σε ένα ξεχωριστό μήνυμα στο Twitter. Η απευθείας σύνδεση μέσω διαδικτύου από το γραφείο του Navalny διακόπηκε.

Οι αρχές της Μόσχας είχαν δώσει άδεια για τη διεξαγωγή της διαδήλωσης σε μια περιοχή μακριά από το κέντρο της πόλης. Όμως ο Navalny ανακοίνωσε χθες αργά ότι οι αρχές άσκησαν πίεση στις εταιρείες για να μην του δώσουν εξοπλισμό βίντεο και ήχου, ώστε να μην μπορεί να ακούγεται με στόχο να ταπεινώσουν τους διαδηλωτές.

Για τον λόγο αυτό αποφάσισε να μεταφέρει τον χώρο των διαδηλώσεων στην Τβερσκάγια, την κεντρική λεωφόρο της Μόσχας κοντά στο Κρεμλίνο. Αυτό σημαίνει ότι η διαδήλωση θα θεωρείται παράνομη από τις αρχές και η αστυνομία ενδέχεται να επέμβει για να τη διαλύσει.

Οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Navalny έχει μικρές πιθανότητες να νικήσει τον Putin, το ποσοστό αποδοχής του οποίου παραμένει υψηλό. Επίσης δεν είναι ξεκάθαρο αν το Κρεμλίνο θα επιτρέψει στον Navalny να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία. Ωστόσο ο 41χρονος ελπίζει η οργή των πολιτών για τη διαφθορά να ενισχύσουν τα ποσοστά του.

Ρώσοι εισαγγελείς προειδοποίησαν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Alexei Navalny να μη πραγματοποιήσει σήμερα διαδήλωση στην Τβερσκάγια, την κεντρική λεωφόρο της Μόσχας κοντά στο Κρεμλίνο, μια διαδήλωση την οποία οι αρχές θεωρούν παράνομη, προσθέτοντας ότι η αστυνομία είναι έτοιμη να διαλύσει τις "προκλήσεις και τις μαζικές αναταραχές".

Η αστυνομία συνέλαβε διαδηλωτές στην πλατεία Πούσκιν

Αστυνομικοί με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων άρχισαν να συλλαμβάνουν διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία Πούσκιν της Μόσχας, καλώντας τους παράλληλα από τα μεγάφωνα να διαλυθούν, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.

Περίπου 1.000 διαδηλωτές άρχισαν πορεία από την πλατεία προς το Κρεμλίνο, αλλά εμποδίστηκαν από οδοφράγματα της αστυνομίας που τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ ιστορικών ενδυμασιών στην οδό Τβερσκάγια, την κύρια εμπορική οδό της Μόσχας.

Δημοσιογράφος του Reuters που βρίσκεται στο σημείο είδε περίπου 15 ανθρώπους να συλλαμβάνονται από την αστυνομία.

Οι συλλήψεις αυτές πραγματοποιήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα με τη σύλληψη από αστυνομικούς του ίδιου του Alexei Navalny.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς