Η Τεχεράνη καταδικάζει το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ

Η Τεχεράνη καταδικάζει το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ

Το Ιράν καταδίκασε την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε έπειτα από συναυλία της αμερικανίδας τραγουδίστριας Ariana Grande στο Μάντσεστερ και η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους.

Παράλληλα, σε μια έμμεση αναφορά στη συνεργασία των δυτικών αρχών ασφαλείας με τις χώρες του Αραβικού Κόλπου, δήλωσε ότι οι "τεχνητές συμμαχίες" δεν θα εξαλείψουν τέτοιες απειλές.

"Η τρομοκρατία δεν θα ξεριζωθεί μόνο με την λήψη ολοκληρωμένων μέτρων και την αποφυγή δύο μέτρων και δύο σταθμών", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Κασέμι, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

"Οι τεχνητές συμμαχίες δεν θα αναχαιτίσουν την εξάπλωση του καρκινώματος της τρομοκρατίας στον κόσμο".

Ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump εγκαινίασε κέντρο για την παρακολούθηση και της καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή και κατηγόρησε το Ιράν ότι είναι η κύρια πηγή χρηματοδότησης και υποστήριξης τρομοκρατικών οργανώσεων στη Μέση Ανατολή.

Το Ιράν αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι η Σαουδική Αραβία είναι η αληθινή πηγή χρηματοδότησης των ισλαμιστών τρομοκρατών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ