Ιαπωνία: Σεισμός 6,9R στην Φουκουσίμα - Προειδοποίηση για τσουνάμι 3 μέτρων

Ιαπωνία: Σεισμός 6,9R στην Φουκουσίμα - Προειδοποίηση για τσουνάμι 3 μέτρων

Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 6,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, στις 05.59 το πρωί της Τρίτης τοπική ώρα (22.59 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS). Ο σεισμός έγινε αισθητός και στο Τόκιο. Νωρίτερα, η πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για σεισμό μεγέθους 7,3 βαθμών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 61 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Νάμιε, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους μέχρι τριών μέτρων, σύμφωνα με το Associated Press. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το κέντρο παρακολούθησης τσουνάμι του Ειρηνικού, εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο της δόνησης.

Όπως μεταδίδουν τα ιαπωνικά μέσα, από λεπτό, σε λεπτό, το τσουνάμι αναμένεται να πλήξει τις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, ενώ η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι τσουνάμι ύψους έως 3 μέτρων θα χτυπήσει άμεσα τις ανατολικές ακτές.

Η ιαπωνική μετωρολογική υπηρεσία καλεί μάλιστα τους κατοίκους της Φουκουσίμα να εκκενώσουν τις εστίες τους και να καταφύγουν σε υψηλότερο έδαφος και ειδικά αν βρίσκονται σε παραθαλάσσια ή παραποτάμια περιοχή.

Παράλληλα, προειδοποιεί ότι αλλεπάλληλα κύματα αναμένεται να πλήξουν τις ανατολικές ακτές, ενώ και η ιαπωνική κρατική τηλεόραση μεταδίδει ανάλογο μήνυμα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα, ενώ οι πυρηνικές μονάδες της Φουκουσίμα δεν έχουν υποστεί καμία ζημιά από τον σεισμό.

Πηγή: skai.gr