Ίδρυμα Μποδοσάκη: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για Μεταπτυχιακές & Διδακτορικές Υποτροφίες

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για Μεταπτυχιακές & Διδακτορικές Υποτροφίες

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 15 Φεβρουαρίου 2022. Οι υποτροφίες καλύπτουν "το κόστος των διδάκτρων και το κόστος διαβίωσης για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές πλήρους φοίτησης, ενώ αφορούν σε σύγχρονα επιστημονικά πεδία με μεγάλη ζήτηση και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης", όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Αίτηση υποτροφίας μπορούν να υποβάλουν πτυχιούχοι ή τελειόφοιτοι φοιτητές όλων των Σχολών και Τμημάτων του Πανεπιστημιακού Τομέα των Α.Ε.Ι.

Απονέμονται περίπου 60 υποτροφίες κάθε χρόνο σε νέους και νέες από όλη την Ελλάδα που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η επιλογή των υποτρόφων στηρίζεται "στις υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκές επιδόσεις και λαμβάνει υπόψιν την οικονομική δυνατότητα των υποψηφίων, ενώ ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην προσωπικότητά τους, τη στοχοπροσήλωση και την αγάπη προς το αντικείμενο που επιθυμούν να σπουδάσουν", επισημαίνει η ανακοίνωση και προσθέτει, ότι στα πενήντα χρόνια λειτουργίας του προγράμματος 2.500 άνθρωποι έχουν ωφεληθεί.