«Ηγέτη του κόσμου κατά του κορονοϊού θα διάλεγα Ελλάδα, όχι ΗΠΑ»
Ισραηλινός φιλόσοφος Γ. Χαράρι

«Ηγέτη του κόσμου κατά του κορονοϊού θα διάλεγα Ελλάδα, όχι ΗΠΑ»

Μιλώντας τηλεοπτική εκπομπή The Late Late Show του Τζέιμς Κόρντεν, ο ιστορικός, συγγραφέας και καθηγητής Πανεπιστημίου είπε  «Η Ελλάδα κάνει εξαιρετική δουλειά στην αναχαίτιση της επιδημίας. Αν είχα να διαλέξω μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ αυτήν τη στιγμή, ποια χώρα θα έπρεπε να ηγείται του κόσμου για να μας παράσχει ένα σχέδιο δράσης, σίγουρα θα επέλεγα την Ελλάδα", αναφέρει συγκεκριμένα ο Χαράρι, σχολιάζοντας τις συνέπειες του κορονοϊού στην ανθρωπότητα.

Ο Χάραρι με πρόσφατο κείμενο του στην εφημερίδα Financial Times είχε υποστηρίξει ότι "Στις προηγούμενες παγκόσμιες κρίσεις - όπως η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και η επιδημία Ebola το 2014 - οι ΗΠΑ ανέλαβαν το ρόλο παγκόσμιου ηγέτη, αλλά η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση έχει παραιτηθεί από την δουλειά του ηγέτη. Έχει καταστήσει σαφές ότι ενδιαφέρεται για το μεγαλείο της Αμερικής πολύ περισσότερο από ότι για το μέλλον της ανθρωπότητας".

Ο Χαράρι χαρακτήρισε καλό σημάδι ότι ο κόσμος εμπιστεύεται τους επιστήμονες σε αυτήν την κρίση. Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν ανησυχεί για θεμελιώδεις αλλαγές στην ανθρώπινη φύση, ενώ εκτιμά ότι τα βασικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης επικοινωνίας δεν θα αλλάξουν. "Είμαστε κοινωνικά όντα", σημείωσε.