ΗΠΑ: Δημοσιεύτηκε το πόρισμα για την εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές του 2016

ΗΠΑ: Δημοσιεύτηκε το πόρισμα για την εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές του 2016

Μια έκθεση 253 σελίδων δημοσίευσε η Επιτροπή Πληροφοριών της αμερικάνικης Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με τη διερεύνηση της ρωσικής παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Το πόρισμα, το οποίο έχει επικυρωθεί από τα μέλη του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων, έπεται μιας διετούς έρευνας, που συχνά χαρακτηρίστηκε από έντονες αντιδράσεις.

Στα συμπεράσματα της έκθεσης, η επιτροπή δεν βρήκε αποδεικτικά στοιχεία που να στηρίζουν μια συνεργασία μεταξύ των συνεργατών του Τραμπ και της Ρωσίας, αλλά επιβεβαιώνει ότι η Ρωσία παρενέβη στις αμερικάνικες εκλογές του 2016.

Σημειώνεται ότι τα ευρήματα της πλειοψηφίας της επιτροπής αυτής αμέσως αμφισβητήθηκαν από τους μειοψηφούντες Δημοκρατικούς.

Μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, έκτασης 253 σελίδων, ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε τα συμπεράσματα στον λογαριασμό του στο twitter και επανέλαβε την άποψή του ότι η έρευνα αυτή δεν είναι παρά «κυνήγι μαγισσών που πρέπει να σταματήσει τώρα», παρά το γεγονός οτι συνεχίζονται ακόμη οι έρευνες του ειδικού εισαγγελέα και άλλων επιτροπών του Κογκρέσου.

Ο Τραμπ έχει διαψεύσει ότι έλαβε βοήθεια από τη Μόσχα κατά την προεκλογική εκστρατεία του ενώ και  το Κρεμλίνο αρνείται επίσης κάθε ανάμιξή του στις αμερικανικές εκλογές.

Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση στα αγγλικά εδώ.