ΗΠΑ: Ο B. Sanders υποστηρίζει ότι η H. Clinton «δεν έχει προσόντα» για να γίνει πρόεδρος

ΗΠΑ: Ο B. Sanders υποστηρίζει ότι η H. Clinton «δεν έχει προσόντα» για να γίνει πρόεδρος

Η Hillary Clinton δεν έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, υποστήριξε σε προεκλογική συγκέντρωση υποστηρικτών του, στη Φιλαδέλφεια, ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Bernie Sanders, όπως αναφέρει το Politico.

«Τώρα, νομίζω ότι η υπουργός Clinton εμφανίστηκε κάπως αγχωμένη», ξεκίνησε λέγοντας στην ομιλία του. «Κερδίσαμε, κερδίσαμε επτά από τις οκτώ τελευταίες διαδικασίες και άρχισε να υποστηρίζει ότι εγώ “δεν έχω τα προσόντα για να γίνω πρόεδρος”. Λοιπόν, της απαντώ ότι δεν πιστεύω ότι τα έχει εκείνη, εάν λαμβάνει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από ταμεία ειδικού ενδιαφέροντος» συνέχισε ο γερουσιαστής από το Βερμόντ.

«Δεν νομίζω ότι έχει τα προσόντα εφόσον ψήφισε τον καταστροφικό πόλεμο στο Ιράκ. Δεν νομίζω ότι έχει τα προσόντα εφόσον είχε υποστηρίξει κάθε καταστροφική συμφωνία εμπορίου που μας κόστισε εκατομμύρια δολάρια σε αξιοπρεπείς μισθούς. Δεν νομίζω ότι έχει τα προσόντα εφόσον υποστήριξε την συμφωνία ελεύθερου εμπορίου του Παναμά, η οποία επέτρεψε στους ισχυρούς να αποφεύγουν φόρους», είπε ο B. Sanders, στην επίθεση που εξαπέλυσε κατά της Hillary Clinton.

Ωστόσο, η αντίδραση από το στρατόπεδο της κ. Clinton ήταν άμεση. Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας της αρνήθηκε ότι η Η. Clinton είπε οπουδήποτε για τον B. Sanders ότι δεν έχει τα προσόντα για πρόεδρος.

«Η Hillary Clinton δεν είπε ότι ο Bernie Sanders δεν “έχει τα προσόντα”. Αλλά το είπε εκείνος τώρα, κάτι που συνιστά το χαμηλότερο επίπεδο (στο οποίο έχει πέσει η εκστρατεία του)», δήλωσε ο Brian Fallon.

«Bernie Sanders ανακάλεσε τα λόγια σου» ανέφερε το tweet του B. Fallon που ακολούθησε των δηλώσεών του.