ΗΠΑ: Ο Στιβ Μπάνον κατέθεσε στην ομάδα έρευνας του Ρόμπερτ Μάλερ

ΗΠΑ: Ο Στιβ Μπάνον κατέθεσε στην ομάδα έρευνας του Ρόμπερτ Μάλερ

»Η κατάθεση της Παρασκευής ήταν τουλάχιστον η τρίτη φορά κατά την οποία ο Μπάνον συναντήθηκε με την ομάδα έρευνας του Μάλερ. Η ίδια πηγή τόνισε ότι ο Μπάνον δεν έχει εμφανιστεί ενώπιον της ομάδας ενόρκων του Μάλερ (grand jury).

Την είδηση για τη νέα κατάθεση του Μπάνον δημοσίευσε πρώτη η εφημερίδα «The Washington Post». Η εφημερίδα επικαλέστηκε πηγές που είχαν ενημερωθεί για την κατάθεση του Μπάνον και σύμφωνα με τις οποίες, ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Τραμπ ερωτήθηκε σχετικά με σχόλια που είχε κάνει ο Ρότζερ Στόουν για τα WikiLeaks το 2016.

Ο Στόουν θεωρείται ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του Τραμπ.

Ο Μπάνον είχε ενταχθεί στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ,έχοντας ηγετικό ρόλο κατά τους τελευταίους μήνες της διεξαγωγής της, ενώ αποχώρησε πέρυσι από τα καθήκοντά του στον Λευκό Οίκο.

Ο ίδιος ήρθε σε σύγκρουση με τον πρόεδρο Τραμπ τον περασμένο Ιανουάριο, καθώς είχε χαρακτηρίσει «προδοτική» τη συνάντηση τον Ιούνιο του 2016 στον Πύργο Τραμπ μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, του (τότε) προέδρου της προεκλογικής εκστρατείας Πολ Μάναφορτ και του Τζάρεντ Κούσνερ με μια δικηγόρο από τη Ρωσία, ενώ υπήρχαν προσδοκίες για την παράδοση από τη Ρωσία επιβαρυντικών πληροφοριών σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον (προεδρικής υποψηφίου των Δημοκρατικών το 2016).

Ο Μπάνον είχε σχολιάσει και την έρευνα του Μάλερ λέγοντας ότι δεν έχει να κάνει με τίποτα άλλο «παρά με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Μετά την άσκηση κριτικής από τον Τραμπ στο πρόσωπό του, ο Μπάνον δεν απάντησε, ενώ είχε εκφράσει τη λύπη του.

Ο Μπάνον εμφανίστηκε να έρχεται σε σύγκρουση με την έρευνα του Μάλερ στις αρχές του 2018, πριν από την επίτευξη συμφωνίας που προέβλεπε την κατάθεσή του στην ομάδα έρευνας κι όχι ενώπιον των ενόρκων.

Το CNN είχε αναφέρει τον Φεβρουάριο, ότι η ομάδα του ειδικού ανακριτή είχε ανακρίνει τον Μπάνον για ώρες, μέσα σε ένα 48ωρο.

Με δεδομένη την ηγετική συμμετοχή του στην προεκλογική ομάδα του Τραμπ, αλλά και το πρώτο χρονικό διάστημα της ανάληψης των καθηκόντων στον Λευκό Οίκο, ο Μπάνον θεωρείται ένας από τους υψηλόβαθμους συνεργάτες του Τραμπ που έχει καταθέσει στην ομάδα του Μάλερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ