Ηράκλειο: Υπό έλεγχο η φωτιά σε Γούρνες - Νέο μέτωπο στο Δεμάτι

Ηράκλειο: Υπό έλεγχο η φωτιά σε Γούρνες - Νέο μέτωπο στο Δεμάτι

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην περιοχή Γούρνες Ηρακλείου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν στις αναζωπυρώσεις που υπάρχουν. Οι πυροσβέστες με τις προσπάθειές τους, αντιμετώπισαν με επιτυχία τον κίνδυνο για επέκταση της φωτιάς σε κατοικίες και βιοτεχνικές επιχειρήσεις που υπήρχαν σε μικρή απόσταση απ' τις φλόγες.

Σημαντική υπήρξε και η συνεισφορά των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων, ενώ σύμφωνα με κατοίκους, η άμεση ανταπόκριση των δυνάμεων πυροσβεστικών αποσόβησε τα χειρότερα, τη στιγμή μάλιστα που ο άνεμος στην περιοχή ήταν δυνατός. Στο σημείο επιχειρούν 17 οχήματα τις πυροσβεστικής με το ανάλογο προσωπικό, 4 τμήματα πεζοπόρα της ΕΜΑΚ, με τη βοήθεια και δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων. 

Σύμφωνα με το cretalive.gr η φωτιά κινείται προς διάφορες κατευθύνσεις, ενώ άμεσα σηκώθηκε για συνδρομή το ελικόπτερο που εδρεύει στο Ηράκλειο. Λόγω και της εξέλιξης της πυρκαγιάς κρίθηκε αναγκαίο να κληθεί και το ελικόπτερο Erickson, βαρέος τύπου, από τα Χανιά. 

Στο σημείο επιχειρούν ήδη ένα ρωσικό ελικόπτερο τύπου Ka33 και ένα από τα δύο αεροπλάνα τύπου fire boss-flying tractor τα οποία έχουν έρθει στην Κρήτη, ως συνδρομή από την Κυπριακή Δημοκρατία. Δύναμη της Αστυνομίας βρίσκεται στο χωριό για την περίπτωση που χρειαστεί να πραγματοποιηθεί απομάκρυνση των κατοίκων.

Στο μεταξύ, νέο μέτωπο εκδηλώθηκε πριν λίγη ώρα στο Δεμάτι του δήμου Μινώα Πεδιάδος στο Ηράκλειο, όπου η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση σε πλαγιά, χωρίς να απειλούνται σπίτια ή άλλες εγκαταστάσεις. Στο μέτωπο επιχειρούν οχτώ οχήματα με το ανάλογο προσωπικό.