Το Ιράν απαγόρευσε τη διδασκαλία των Αγγλικών στα δημοτικά σχολεία

Το Ιράν απαγόρευσε τη διδασκαλία των Αγγλικών στα δημοτικά σχολεία

Στην απαγόρευση της διδασκαλίας των Αγγλικών στα δημοτικά σχολεία προχώρησε το Ιράν, καθώς σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο η εκμάθηση της γλώσσας από μικρή ηλικία ανοίγει τον δρόμο σε μια δυτική «πολιτισμική εισβολή».

«Η διδασκαλία των Αγγλικών που εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα μαθημάτων σε δημόσια και μη δημόσια δημοτικά σχολεία είναι αντίθετη με τους νόμους και τους κανονισμούς», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Mehdi Navid-Adham, επικεφαλής του κρατικού Συμβουλίου Ανώτερης Εκπαίδευσης.

«Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τίθενται τα θεμέλια για την απόκτηση της ιρανικής κουλτούρας από τους μαθητές", δήλωσε ο Navid-Adham, προσθέτοντας ότι ενδεχομένως να κοπούν και τα μαθήματα αγγλικής γλώσσας που δεν εμπεριέχονται στον βασικό κορμό των μαθημάτων.

Η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας αρχίζει συνήθως στο γυμνάσιο στο Ιράν, στην ηλικία των 12 με 14 ετών, αλλά σε ορισμένα δημοτικά σχολεία γίνονται μαθήματα αγγλικών και σε μικρότερες τάξεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους New York Times, υπάρχουν παιδιά που κάνουν και ιδιαίτερα μαθήματα μετά το σχολείο, ενώ πολλά παιδιά εύπορων οικογενειών που πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία διδάσκονται αγγλικά στο πλαίσιο του μαθήματος.

Οι ισλαμιστές ηγέτες του Ιράν έχουν συχνά προειδοποιήσεις για τους κινδύνους μιας «πολιτιστικής εισβολής» και ο ανώτατος ηγέτης Ayatollah Ali Khamenei εξέφρασε την αγανάκτησή του το 2016 σχετικά με τη «διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στα νηπιαγωγεία».

Φωτογραφία: AP

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς