Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,1R με 39 τραυματίες στη νοτιοανατολική Τουρκία

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,1R με 39 τραυματίες στη νοτιοανατολική Τουρκία

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι τραυματίστηκαν από ισχυρή σεισμική δόνηση 5, 1 ρίχτερ που ταρακούνησε τα ξημερώματα τη συνοικία Σαμσάτ στη νοτιοανατολική επαρχία Αντιγιαμάν της Τουρκίας, αναφέρει δημοσίευμα της Hurriyet.

Ο σεισμός χτύπησε στις 3:34 το πρωί σε βάθος 7 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD) του τουρκικού υπουργείου.

Σε ομιλία του σε συνέντευξη Τύπου πριν από την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, τη Μαδρίτης, ο πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ, δήλωσε ότι ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι στην περιοχή.

Ο κυβερνήτης του δήμου Σαμσάτ, Σεντά Σέζικ έκανε λόγο για 13 τραυματίες ενώ δήλωσε στην κρατική υπηρεσία Anadolu ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στις γειτονικές πόλεις.

«Οι δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης έχουν ήδη ξεκινήσει στην επαρχία καθώς οι ομάδες AFAD φθάνουν στον χώρο σεισμού», πρόσθεσε.

Μετά τον σεισμό, οκτώ μετασεισμοί μεγέθους από 1,4 έως 2,7R σημειώθηκαν μέσα σε μία ώρα.

Κάποια κτίρια σε κοντινά χωριά και συνοικίες υπέστησαν ζημιές ενώ σύμφωνα με τον ο Σέζικ, ο σεισμός «χτύπησε» και σε άλλες νοτιοανατολικές επαρχίες όπως η Σανλιούρφα, η Γακζαιαντέπ και η Ντιαρμπακίρ.