Ισχυρός σεισμός 4,7R κοντά στην Καλαμάτα

Ισχυρός σεισμός 4,7R κοντά στην Καλαμάτα

Σεισμός μεγέθους 4,7 ρίχτερ σημειώθηκε στις 21.35 στο νησάκι Σχίζα, νότια της Πύλου, κοντά στην Καλαμάτα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 28 χιλιόμετρα ανατολικά της Μεθώνης και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στην θαλάσσια περιοχή, 20 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά της Πύλου. Στην αναθεωρημένη εκτίμησή του, ο σεισμός ήταν 4,7 ρίχτερ με επίκεντρο 41 χλμ. νότια - νοτιοδυτικά της Πύλου.

Δείτε την αναθεωρημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου:
seismos 2

Το Ινστιτούτο αρχικά είχε εκτιμήσει τη δόνηση σε 4,5R

seismos

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 28 χιλιόμετρα ανατολικά της Μεθώνης.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές

Τυχόν ζημιές από τη σεισμική δόνηση δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, προσθέτοντας ότι «ο σεισμός προκάλεσε στην αρχή κάποια ανησυχία, ιδιαίτερα στους κατοίκους της Μεθώνης, όπου έγινε και πιο αισθητός».

«Λίγη ώρα μετά την εκδήλωση του σεισμού επανήλθε η ηρεμία, ενώ έγιναν και οι πρώτες αυτοψίες στην περιοχή της Μεθώνης, χωρίς να διαπιστωθούν προβλήματα», επισήμανε ο κ. Καφαντάρης.