Ισπανική κυβέρνηση: Δεν θα πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα της 1η Οκτωβρίου στην Καταλονία

Ισπανική κυβέρνηση: Δεν θα πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα της 1η Οκτωβρίου στην Καταλονία

«Διχασμένη» παραμένει η Ισπανία μεταξύ... Μαδρίτης και Καταλονίας, δύο μόλις ημέρες πριν τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος που όπως όλα δείχνουν θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη πολιτική αναταραχή στη χώρα της Ιβηρικής. Την ώρα που ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης υποστηρίζει ότι το δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί, ο ηγέτης της Καταλονίας δηλώνει πως τα πάντα είναι έτοιμα για την Κυριακή.

Το δημοψήφισμα που είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Κυριακή στην Καταλονία με ερώτημα την ανεξαρτησία της από την Ισπανία δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, δήλωσε σήμερα ο ισπανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Inigo Mendez de Vigo.

«Επιμένω ότι δεν θα υπάρξει δημοψήφισμα την 1η Οκτωβρίου», σημείωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επαναλαμβάνοντας τη θέση της κυβέρνησης πως η ψηφοφορία είναι παράνομη.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της Καταλονίας Carles Puidgemont, δήλωσε πως όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. «Τα πάντα είναι έτοιμα στα πάνω από 2.000 σημεία ψηφοφορίας, τα οποία διαθέτουν κάλπες και ψηφοδέλτια, και άρα διαθέτουν ό,τι χρειάζεται για να εκφράσει ο κόσμος την άποψή του», τόνισε σε συνέντευξή του στο Reuters. 

«Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κανείς που θα χρησιμοποιήσει βία ή που θα θέλει να προκαλέσει βία που θα αμαυρώσει την άψογη εικόνα του ειρηνικού κινήματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας», πρόσθεσε. 

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ