Ισραηλινός υπουργός ενθαρρύνει τους διαδηλωτές κατά της κυβέρνησης της Τεχεράνης

Ισραηλινός υπουργός ενθαρρύνει τους διαδηλωτές κατά της κυβέρνησης της Τεχεράνης

Ο Ισραηλινός υπουργός Μυστικών Υπηρεσιών Yisrael Katz ενθάρρυνε σήμερα τους Ιρανούς αντικαθεστωτικούς να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους, αλλά πρόσθεσε παράλληλα πως πολιτική της χώρας του είναι να μην αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Τεχεράνης.

«Το μόνο μπορώ να ευχηθώ είναι επιτυχία στον Ιρανικό λαό στον αγώνα του για ελευθερία και δημοκρατία», δήλωσε ο Katz, μιλώντας στην ραδιοφωνία των ενόπλων δυνάμεων.

«Εάν οι άνθρωποι κατορθώσουν να επιτύχουν ελευθερία και δημοκρατία, πολλοί από τους φόβους για το Ισραήλ και ολόκληρη την περιοχή θα εξαφανισθούν», υποστήριξε.

Ερωτηθείς γιατί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu δεν ακολουθεί το παράδειγμα του Αμερικανού προέδρου Donald Trump να προσφέρει ανοικτή στήριξη στους διαδηλωτές στο Ιράν, ο Katz απάντησε: «Αρχή του Ισραήλ είναι να μην αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις» της Τεχεράνης.

Η σκληρή απάντηση του Trump στην Τεχεράνη, που περιλαμβάνει και την απειλή οικονομικών κυρώσεων, έχει κλονίσει τη «φενάκη για οικονομική βελτίωση» της Ιρανικής κυβέρνησης.

Όσον αφορά τη χθεσινή αιτίαση Ιρανού αξιωματούχου ότι πίσω από τα επεισόδια, που κατέληξαν στον θάνατο δύο διαδηλωτών, βρίσκονται «ξένοι πράκτορες», ο Katz δήλωσε, διαψεύδοντάς τις, πως αυτές είναι τυποποιημένες δηλώσεις ενός «ψευδολόγου και προπαγανδιστικού καθεστώτος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ