J. Cl. Juncker: Η αγγλική γλώσσα χάνει τη σημασία της την Ευρώπη

J. Cl. Juncker: Η αγγλική γλώσσα χάνει τη σημασία της την Ευρώπη

Για το μέλλον της Ευρώπης μίλησε ο Jean-Claude Juncker στα γαλλικά, λέγοντας ότι το κάνει αυτό επειδή «η αγγλική γλώσσα χάνει πια τη σημασία της» στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Τα σχόλια του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - τα οποία συνοδεύτηκαν από χειροκροτήματα κατά τη διάρκεια διάσκεψης αξιωματούχων της ΕΕ στην Ιταλία - έρχονται λίγες ημέρες μετά τις πληροφορίες για “δύσκολες” διαπραγματεύσεις μεταξύ της Downing Street και της ΕΕ, για το Brexit.

Ο J.Cl.Juncker, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα και προς τους Γάλλους ψηφοφόρους, πρόσθεσε ότι ένας ακόμα λόγος που επέλεξε τα γαλλικά για την ομιλία του ήταν και το ότι θέλει οι Γάλλοι να καταλάβουν καλύτερα αυτά που έχει να πει για την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τους FT, στην ομιλία του ο κ. Juncker υπερασπίστηκε το ευρώ και προειδοποίησε ότι το Brexit δεν θα είναι μια απλή διαδικασία. "Δεν είναι μικρό γεγονός", δήλωσε ο κ. Juncker. "Θα διαπραγματευτούμε με τους Βρετανούς φίλους μας με πλήρη διαφάνεια. Δεν πρέπει, όμως, να υπάρχει αμφιβολία ότι δεν είναι η ΕΕ που εγκαταλείπει το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι το αντίθετο, αυτοί εγκαταλείπουν την ΕΕ και αυτή είναι η διαφορά που θα γίνει αισθητή τα επόμενα χρόνια", πρόσθεσε.