Jens Spahn: Ο Μartin Schulz είναι ο καλύτερος φίλος των "Ελλήνων κομμουνιστών"

Jens Spahn: Ο Μartin Schulz είναι ο καλύτερος φίλος των "Ελλήνων κομμουνιστών"

O αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, Jens Spahn, επιτέθηκε στον υποψήφιο του SPD για την καγκελαρία, Μartin Schulz, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να διαδεχτεί την An. Merkel, αφού δίνει μεγαλύτερη προτεραιότητα στους "Έλληνες κομμουνιστές" παρά στους Γερμανούς φορολογούμενους.

"(Ο Schulz) είναι μέρος της πολιτικής ελίτ στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο αλλά προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό του ως κάποιον εκτός συστήματος, κάτι που μέχρι στιγμής φαίνεται να δουλεύει. Υπήρξε πάντα καλύτερος φίλος των κομμουνιστών στην Αθήνα από ό, τι των Γερμανών φορολογουμένων, θέμα που θα τεθεί επί τάπητος", επεσήμεμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Jens Spahn, μιλώντας σήμερα στο CNBC.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση εντάσεται στο προεκλογικό κλίμα που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στη Γερμανία ενόψει των εκλογών για την καγκελαρία. Στο πλαίσιο αυτό οι πολιτικοί αντίπαλοι του Μ.Schulz θα θέσουν στο επίκεντρο μια σειρά ζητημάτων γύρω από το προφίλ του ηγέτη του SPD, o οποίος έχει χτίσει τη φήμη του υπέρμαχου της Ευρώπης και της βοήθειας των οικονομικά ισχυρών χωρών προς τα αδύναμα μέλη της ζώνης του ευρώ, όπως η Ελλάδα.

O J. Spahn υποστήριξε ότι οικονομικά το Βερολίνο είναι στην καλύτερη κατάσταση εδώ και δεκαετίες, χάρη στην An. Merkel, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι εκτός από την οικονομία, η πολιτική εκστρατεία είναι πιθανό να περιστραφεί και γύρω από το ζήτημα της μετανάστευσης.

«Το ζήτημα της εσωτερικής ασφάλειας... Πόσο ασφαλές είναι στην πραγματικότητα να περπατήσει κανείς στους σιδηροδρομικούς σταθμούς; Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα για πάρα πολλούς ανθρώπους στη Γερμανία», κατέληξε ο J. Spahn.