Κ. Χρυσόγονος: Εάν δεν ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση, μας περιμένουν τα χειρότερα

Κ. Χρυσόγονος: Εάν δεν ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση, μας περιμένουν τα χειρότερα

Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει, όμως χρειάζεται ψυχραιμία γιατί η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη και δεν δικαιολογούνται ούτε οι πρόωροι πανηγυρισμοί, ούτε και η πλήρης απαισιοδοξία, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Ο κ. Χρυσόγονος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα πρόσθεσε ότι, θέλει να ελπίζει ότι θα μπορέσει να βρεθεί λύση, εάν είναι δυνατόν και έως τις 20 Μαρτίου, τουλάχιστον ως προς τα βασικά σημεία και ας μείνουν κάποιες παράμετροι για τις 7 Απριλίου. 

Η πάροδος του χρόνου δεν ενισχύει την διαπραγματευτική ισχύ της ελληνικής πλευράς, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, επεσήμανε ο κ. Χρυσόγονος, γιατί υπάρχει πίεση στην πραγματική οικονομία και θα μειώνει την διαπραγματευτική μας ισχύ, όσο μπαίνουμε στο καλοκαίρι.

Ο κ. Χρυσόγονος τόνισε ότι, το ζητούμενο είναι να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση με τον λιγότερο δυνατό κόστος και να καταφέρουμε να αλλάξουμε σελίδα το φθινόπωρο του 18, όταν βγάλουμε τη χώρα στις αγορές. Εάν αυτό δεν γίνει φοβάμαι, πρόσθεσε, ότι μας περιμένουν τα χειρότερα και μάλιστα δεν είναι το 4ο μνημόνιο που λένε κάποιοι, αφού θα είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει 4ος διακρατικός δανεισμός και γι' αυτό πρέπει να ανακτήσουμε την φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους.

Πηγή: ert.gr

(Φωτογραφία: Sooc)