K. Kilicdaroglu: Συγγενείς του Erdogan ξόδεψαν 15 εκατ. δολάρια μέσω offshore

K. Kilicdaroglu: Συγγενείς του Erdogan ξόδεψαν 15 εκατ. δολάρια μέσω offshore

Μετά τη δέσμευση του Τούρκου προέδρου ότι θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι διαθέτει offshore λογαριασμό ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης κατέθεσε σήμερα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία συγγενείς του Τούρκου προέδρου πραγματοποίησαν συναλλαγές 15 εκατ. δολαρίων μέσω off-shore.

Όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Hurriyet, o επικεφαλής του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Kemal K?l?cdaroglu, αποκάλυψε ότι ο στενός κύκλος του Erdogan συμπεριλαμβανομένου του αδελφού του, του αποκλειστικού βοηθού του και του γιου του, πραγματοποίησε συναλλαγές αξίας περίπου 15 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω off-shore εταιρείας, με την επωνυμία Bellway Limited, με έδρα το φορολογικό παράδεισο της Νήσου Μαν, τον Δεκέμβριο του 2011 και τον Ιανουάριο του 2012.

«Έχουμε όλα τα αρχεία αυτής της εταιρείας», ανέφερε ο K?l?cdaroglu μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα του CHP στο κοινοβούλιο. «Έχουμε επίσης όλα τα έγγραφα των οικονομικών συναλλαγών», πρόσθεσε ο πρόεδρος του CHP.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας προκάλεσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), την τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση, να παρουσιάσει αποδείξεις ότι διαθέτει λογαριασμούς off-shore, αντιδρώντας στις καταγγελίες του αρχηγού του CHP.
«Αν ο Tayyip Erdogan έχει μια δεκάρα στο εξωτερικό, (ο K?l?cdaroglu) πρέπει να το αποδείξει. Αν αποδειχθεί, δεν θα μείνω στον προεδρικό θώκο ούτε ένα λεπτό (...). Σε ποια offshore τράπεζα έχει ο Tayyip Erdogan λογαριασμό; Απόδειξέ το. Αν δεν μπορείς να το αποδείξεις, εσύ πρέπει να εγκαταλείψεις την πολιτική. Αν το κάνεις, εγώ θα εγκαταλείψω την πολιτική και το αξίωμά μου, την προεδρία», είπε ο τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Φωτογραφία: Wikimedia