Κ. Μητσοτάκης: Έτοιμοι για εκλογές, πρώτη η ΝΔ όποτε και να γίνουν

Κ. Μητσοτάκης: Έτοιμοι για εκλογές, πρώτη η ΝΔ όποτε και να γίνουν

Του Απόστολου Χονδρόπουλου

«Όποτε και να γίνουν οι εκλογές η ΝΔ είναι έτοιμη και θα βγει πρώτη».

Με μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ της Δευτέρας, από τη Λέσβο, ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε να στείλει μήνυμα ετοιμότητας του κόμματός του μπροστά σε κάθε ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων. Ακόμη και πρόωρων εκλογών, καθώς η σχετική σεναριολογία που τροφοδοτείται από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβερνητική πλειοψηφία εν μέσω μεγάλων απαιτήσεων από τους δανειστές και έντονων κοινωνικών αντιδράσεων στο εσωτερικό της χώρας, ενισχύθηκε και από το περιεχόμενο της πρόσφατης συνέντευξης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Η συνέντευξη αυτή έδωσε την αφορμή για την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία ήρθε σαν αντίδραση σε ένα κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας που καλλιεργείται στη χώρα και όπως τονίζουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει ορατές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία. Και δεν είναι τυχαία στο πλαίσιο αυτό και η ανησυχία που η ΝΔ εξέφρασε μετά την χθεσινή δραματική πτώση του Χρηματιστηρίου, την οποία συνέδεσε ακριβώς «με την αίσθηση διογκούμενης πολιτικής αβεβαιότητας που η ίδια η κυβερνητική πλειοψηφία προκαλεί».

Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ τονίζουν ότι το μήνυμα που τη δεδομένη στιγμή στέλνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως «είτε γίνουν εκλογές σε έναν μήνα, είτε σε δύο μήνες, είτε σε δύο χρόνια, η ΝΔ θα τις κερδίσει». «Και θα είμαστε μία πολύ καλύτερη κυβέρνηση», σημειώνουν χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πάντως ότι με αυτού του είδους τις παρεμβάσεις «ο πρόεδρος της ΝΔ δεν ανοίγει συζήτηση για εκλογές».

«Εμείς δεν ασχολούμαστε με την εκλογολογία», επιμένουν στη ΝΔ και επαναλαμβάνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν θα ρίξει νερό στο μύλο της εκλογολογίας ούτε με δηλώσεις, ούτε με σιωπές». Η ΝΔ «δεν ζητά εκλογές», προσθέτουν, «ούτε μπορεί να τις προκαλέσει».

«Είναι μία κυβέρνηση 4-5 μηνών. Και μόνο που μπαίνει αυτό το ζήτημα στο δημόσιο διάλογο, είναι θέμα. Και μπαίνει από τους ίδιους. Άλλα λέει ο ένας, άλλα ο άλλος. Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους και ας το κλείσουν μεταξύ τους», τόνιζαν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικαλούμενες τα διαφορετικά μηνύματα που εκπέμπονται τις τελευταίες ημέρες από διαφορετικούς κυβερνητικούς παράγοντες και έχουν σαν συνέπεια να φουντώνει η συζήτηση παρά την βούληση ανώτατων κυβερνητικών πηγών να ξορκίσουν τα σενάρια προσφυγής στις κάλπες λίγους μόλις μήνες μετά την τελευταία εκλογική νίκη του κόμματός τους.