Κ. Τσιάρας: Το κράτος δικαίου δεν εκβιάζεται

Κ. Τσιάρας: Το κράτος δικαίου δεν εκβιάζεται

Αποστάσεις πήρε από την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, καθώς η υπόθεση είναι ακόμα ανοιχτή.

Ωστόσο, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 για την υπεράσπιση του Δ. Κουφοντίνα, ο υπουργός δήλωσε πως η Ι. Κούρτοβικ θα έπρεπε να δει καλύτερα τη νομοθεσία, «άλλαξε γραμμή πλεύσης, άλλα έλεγε στην αρχή και μετά αναγκάστηκε να ανασκευάσει τη θέση της σε όσα ζητούσε την πρώτη φορά».

Ο Κ. Τσιάρας υπογράμμισε πως το κράτος δικαίου δεν μπορεί να εκβιάζεται. «Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή προκαλείται από τον ίδιο (τον Δ. Κουφοντίνα)». Σημείωσε δε, πως όλα έχουν απαντηθεί αρμοδίως από τη γγ αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφία Νικολάου.

Πρόσθεσε επιπλέον, ότι οι φυλακές Κορυδαλλού έχουν πάψει να υποδέχονται βαρυποινίτες, ενώ και εξαιτίας της πανδημίας διώχνουν κόσμο. «Θα αποφασίσει η δικαιοσύνη», κατέληξε για το θέμα αυτό.

Παράλληλα, ο υπουργός υπογράμμισε, ότι αναμορφώνεται το οικογενειακό Δίκαιο από το 1983 με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όπως εξήγησε, η Ελλάδα υπολειπόταν στην ολοκλήρωση του Κεφαλαίου αυτού σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει παιδοκεντρικό χαρακτήρα και όπως τόνισε ο κ. Τσιάρας, έχει επίκεντρο το συμφέρον του παιδιού και στόχος είναι να δημιουργηθεί μια διαφορετική κουλτούρα γονέων που κάποια στιγμή αποφασίζουν ότι δεν θέλουν πια να είναι μαζί. Εκτός από τα παιδιά διαζευγμένων γονιών, αφορά και εκείνα που γεννήθηκαν εκτός γάμου.