Κ. Τσιάρας: Θα αυστηροποιηθούν οι ποινές για ειδεχθή εγκλήματα

Κ. Τσιάρας: Θα αυστηροποιηθούν οι ποινές για ειδεχθή εγκλήματα

Την αυστηροποίηση των ποινών για ειδεχθή εγκλήματα, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ενώ καταλόγισε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για τον αιφνιδιαστικό τρόπο με τον οποίο άλλαξε ο Ποινικός Κώδικας, μειώνοντας τις ποινές.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 εξήγησε ότι η σχετική συζήτηση θα ανοίξει σύντομα ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις ποινές που αφορούν σε σεξουαλικά εγκλήματα αλλά και σε εγκλήματα κατά ανηλίκων.

Παιδοκεντρικό Οικογενειακό Δίκαιο

Αναφερόμενος στο Οικογενειακό Δίκαιο, ο Κ. Τσιάρας υπερασπίστηκε τον νέο νόμο, κάνοντας λόγο για στείρα αντιπολίτευση και για απουσία προτάσεων. Τόνισε ότι θα έπρεπε τα υπόλοιπα κόμματα να έχουν την πολιτική ωριμότητα να αντιληφθούν πως το επίμαχο νομοσχέδιο αποσκοπεί στο συμφέρον του παιδιού.

Ο Κ. Τσιάρας σημείωσε, πως το νομοσχέδιο έχει στηριχθεί σε επιστημονικές μελέτες, που αποδεικνύουν ότι το παιδί χρειάζεται και τους δύο γονείς για καλύτερη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του.

Τόνισε, επίσης, πως σκοπός του νομοσχεδίου για τη Συνεπιμέλεια, είναι το συμφέρον του παιδιού και έχει παιδοκεντρικό χαρακτήρα. Εξήγησε, ότι ο ίδιος δέχεται πυρά και από τις δύο πλευρές, που σημαίνει ότι είναι μετριοπαθές νομοσχέδιο. Σημείωσε επιπλέον, πως την ερχόμενη Τετάρτη θα εισαχθεί στην ολομέλεια ώστε να ολοκληρωθεί η συζήτηση και να ψηφιστεί.

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης γνωστοποίησε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει στα χέρια της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, τις προτάσεις της επιτροπής παρακολούθησης του νέου Ποινικού Κώδικα, για τις αναγκαίες τροποποιήσεις σε επιμέρους διατάξεις

«Όπως έχουμε πει και έχουμε δεσμευτεί, το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν προτάσεις εκ μέρους της επιτροπής του νέου Ποινικού Κώδικα προκειμένου ζητήματα που μπορεί σε μεγάλο βαθμό να πλήττουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα να αντιμετωπιστούν, ούτως ώστε να μην υπάρχουν ζητήματα. Στο άμεσο προσεχές χρονικό διάστημα θα δείτε να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή τους», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας με αφορμή το περιστατικό στα Γλυκά Νερά.