Κ. Ζουράρις για σχολικές εκδρομές: Δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνουν στο μπορντέλο τις τρεις αυτές ημέρες

Κ. Ζουράρις για σχολικές εκδρομές: Δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνουν στο μπορντέλο τις τρεις αυτές ημέρες

«Μπορείς να απαγορεύσεις την εκδρομή επικαλούμενος οικονομικούς λόγους γιατί η Ελλάδα βρίσκεται από το 2010 εν χρεωκοπία», υποστήριξε ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό για να μην αδικηθούν μαθητές που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά. 

Μιλώντας στο Θέμα 104,6, κληθείς να απαντήσει για τη διάρκεια της κατάργησης, ο ίδιος υποστήριξε ότι «προφανώς δεν θα είναι μεγάλο διάστημα».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Παιδείας χρησιμοποίησε ως επιχείρημα την εμπειρία που είχε ο ίδιος σε εκδρομή του 1958. 

Όπως είπε, «από τους 24 που πήγαμε εκδρομή το 1958 πήραν διαγωγή κοσμία επειδή πήγαν στο στρατιωτικό μπορντέλο του Μεσολογγίου» για να συμπληρώσει μετά την παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι αυτά γίνονταν πριν από 60 χρόνια:

«Εκείνο που ξέρω είναι το εξής. Έχω δει παιδάκια να περιφέρονται στα λαδάδικα και ψάχνουν να δουν σε πιο κολάδικο θα μπουν».

«Δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνουν στο μπορντέλο τις τρεις αυτές ημέρες, να πάνε πριν και μετά», δήλωσε, υποστηρίζοντας ότι οι μαθητές μπορούν να κάτσουν στο ξενοδοχείο και να διαβάζουν αντί να βγαίνουν το βράδυ.

Σε ερώτηση στο αν θα μπορούσε να απαγορεύεται να βγουν το βράδυ οι μαθητές, δήλωσε: «Γιατί, όχι». 

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι εκδρομές πρέπει να γίνουν σχολικό μάθημα, έτσι ώστε οι μαθητές να γνωρίζουν που θα πάνε και τι θα δούνε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο «να διευθετηθούν» και όχι να καταργηθούν οι εκδρομές και στο εσωτερικό. 

«Θέλει προετοιμασία. Πρέπει να μπαίνουν σε ένα μουσείο με την ίδια περίπου προετοιμασία που κάνουν για τα μαθηματικά», συμπλήρωσε. 

Φωτογραφία Intime News